ZAISTA DJELUJE!Trik koji je PRAVI spas za HLAĐENJE kuće bez paljenja KLIME

Zanimljivosti

ZAISTA DJELUJE!Trik koji je PRAVI spas za HLAĐENJE kuće bez paljenja KLIME

Jedna žena je stvorila pravu pometnju na TikToku pokazavši kako rashlađuje svoj dom tokom toplotnog talasa, a korisnici te mreže bili su oduševljeni njenim savJetima. Ako ste otvorili sve prozore u pokušaju da rashladite svoj dom tokom ovih paklenih temperatura, možda bi trebalo da razmislite još jednom.

Rozalin Veb, 28-godišnjakinja iz zapadnog Jorkšira, podjelila je na TikToku svoj jednostavan savjet za održavanje niskih temperatura u kući. S obzirom na to da će temperature i dalje rasti, čini se da je njen zgodan trik došao baš na vrijeme. Rozalin kaže da stvar nije u tome da otvorite sve svoje prozore – već samo da otvorite određene.

“Borite se s toplotnim talasom?

Ovo će vam pomoći”, napisala je Rozalin u opisu videa. “Prvo zatvorite sve prozore na južnoj strani kuće ili na strani kuće s najviše sunčeve svjetlosti. Zatim navucite sve zavjese kako biste spriječili prodor sunčeve svjetlosti. Na kraju, otvorite sve prozore na sjevernoj strani kuće ili na strani kuće u hladu kako biste pustili sav hladan vazduh”, napisala je ova žena.

Rozalin ovaj trik koristi već godinama otkako ga je čula BBC radiju.

“Zaista djeluje, bez obzira na to šta ljudi govore. Takođe bih naglasila da strana moje kuće, koja je okrenuta prema sjeveru, uopšte ne dobija direktnu sunčevu svjetlost zbog okolnih kuća, tako da je s te strane kuća uvijek hladnija”, ističe.

Njen video je imao više od 416.000 pregleda i 8.500 lajkova, a mnogi su jedva čekali da podjele svoje savjete za hlađenje.

“Najbolja metoda u vrućim zemljama”, predložio je jedan. “Otvorite sve prozore kasno uveče do rano ujutro da vazduh rashladi kuću. Tokom dana zatvorite sve prozore i navucite zavjese”, pisalo se u komentarima. Drugi je dodao: “Ako imate prozore s krilima – otvorite i gornji i donji dio, vrući vazduh je lakši, izlaziće iz sobe, hladniji vazduh s donje strane će se uvlačiti.” novi.ba