POČETAK SUĐENJA ZORANU MARJANOVIĆU OBELEŽILA MISTERIJA: Anonimno pismo stiglo iz Švajcarske, a u njemu ŠOK detalji!

Showbizz

POČETAK SUĐENJA ZORANU MARJANOVIĆU OBELEŽILA MISTERIJA: Anonimno pismo stiglo iz Švajcarske, a u njemu ŠOK detalji!

U slučaju ubistva pevačice Granda iz Borče, Jelene Marjanović, sve je od samog početka obavijeno velom tajne, a da je to tako dokazuje i neobičan događaj sa samog početka sudskog procesa, koji je protiv pevačicinog muža poveo Viši sud u Beogradu.

Naime, na prvom javnom ročištu održanom 5. novembra 2019. sudija je obavestila prisutne da je u sud stiglo misteriozno pismo.

– U sud je 22. oktobra stiglo anonimno pismo iz Švajcarske – rekla je sudija Jelena Škulić tada.

Kako je Kurir u to vreme pisao, u pismo je bilo napisano da Zoran nije ubio Jelenu i navedeno je ime konkretne osobe koja je to učinila.

– Nepoznati pošiljalac pisma naveo je da je Jelenu 2. aprila na nasipu Crvenka u Borči ubio klijent njene svekrve Zorice Marjanović. Naručilac ubistva je Zorica, majka Zorana Marjanovića i Jelenina svekrva, koja je muškarcu ponudila da za novac ubije pevačicu – podseća naš izvor šta je pisalo u pismu.

U pismu je pored imena “ubice”, detaljno opisan i način ubistva, ali i motiv, a navedeno je i da svekrva zbog toga nikada nije otišla na snajin grob.

– Motiv Zorice da naudi Jeleni je imovinska dobit i želja da dokaže svoju moć. Porodica Marjanović bila je besna jer se Jelena odrekla očeve imovine, te su oni tako ostali bez vredne nekretnine – navodno je, izmedju ostalog, pisalo na pet kucanih strana.

Dalje je navedeno da je Zorica svom klijentu dala instrukcije gde će Jelena kobnog dana trčati, a da bi osigurala da će to tako i biti ubedila je sina Zorana da podje sa ženom.

– Ubica je znao gde će Jelena trčati i tu ke sačekao. Udarcima tupim predmetom je ubio Jeleni i tako iskalio bes i mržnju koje je osećao prema drugoj osobi. Po završetku zločina se presvukao, umio se i oprao ruke na kanalu, stvari stavio u torbu i za dva sata pešice stigao do Starog grada, gde se otarasio svoje torbe – bilo je otkucano na papirima, koji su stigli u sud. Nakon što je ovo pismo procurilo u javnost, čovek koji je označen kao ubica, oglasio se za medije, tvrdeći da je sve laž i da mu smešta bivša žena. Ovaj muškarac je potom i uhapšen, ali zbog drugog krivičnog dela. Navode pisma, demantovali su i Marjanovići.

Sudija je tada rekla da je pismo upućeno tužilaštvu na dalje postupanje, a javnost nikada nije saznala ko je autor pomenutog pisma. (Kurir.rs)