36 godina krila od porodice da je ubila komšijinog sina: Muž saznao za užas, pa je učinio još goru stvar

Region

36 godina krila od porodice da je ubila komšijinog sina: Muž saznao za užas, pa je učinio još goru stvar

Amerikanka Teri Mekirhi (59) suočava se ovih dana sa mogućom doživotnom robijom nakon što je utvrđeno da je direktno uticala na smrt Bendžamina Doulinga leta 2019. godine.

Bendžamin je preminuo u 35. godini od posledica narušenog mentalnog i psihofizičkog zdravlja, što je opet, počelo još kad je bio beba. Teri je čuvala Bendžamina od malena. U vreme kad je bila bejbisiterka, prolazila je kroz težak period života i onako nervozna, imala je loše navike dok je pazila na Bena.

Tako ga je u petom mesecu života jednom prilikom toliko tresla i šamarala po kući, držeći ga pod miškom, da je nesrećna beba pretrpela traumu na mozgu. Dečak je počeo da povraća i narednih dana imao je nesvestice i probleme sa varenjem. Teri je, kada su je njegovi roditelji pitali da li je bio u redu dok je bio s njom, govorila da jeste.

Benovi roditelji nisu znali o čemu se radi, ali dečak je počeo da zaostaje u razvoju. Mucao je, imao poteškoće u socijalizaciji, i što je najgore, celog života imao je neurološke probleme a da nijedan doktor nije mogao da odredi šta mu se zaista događalo.

Teri je 36 godina ćutala i krila od porodice da je na indirektan način ubila Bena. Zapravo odredila mu je životni put, preciznije uništila mu je život još kad je bio beba.

Kada je sud u Brouard okrugu naložio posle njegove smrti 2019. godine da se pregledaju svi spisi i da se utvrdi kad je Ben počeo da ima probleme sa zdravljem, Teri je priznala suprugu i deci ono što joj je bilo na duši.

Tada je imala 57 godina i ispričala je da je imala nekoliko situacija sa Benom kad je bio beba da je pokušala da ga “prevaspita”. Znala je podsvesno da ga je tada uništila.

Njen suprug doneo je užasnu odluku – rekao je Teri da nikad nikom ne prizna šta se dogodilo, a on će je braniti čak i pred sudom kao svedok po cenu ličnog odlaska u zatvor. Za razliku od muža, deca su joj okrenula leđa.

Sin Frenk (33) priznao je u jednom intervjuu prošle godine da odrastanje uz majku nije bilo normalno.

– Puno puta me je tukla i tresla kad nisam bio dobar. I u školi me je kažnjavala kada bih dobio lošiju ocenu. Mislim da je ona nešto uradila tom jadnom čoveku Benu. Majka mi je, ali ne želim da lažem sebe. Siguran sam da je nešto bilo te večeri između nje i te bebe – hrabro je rekao Frenk Mekirhi na početku procesa, nakon čega ga se otac gotovo odrekao.

Roditelji preminulog Bena Doulinga su podigli tužbu protiv Teri pošto su godinama dobijali savete sa raznoraznih strana da mu je ona “sigurno nešto uradila” kad je bio beba, jer nije bilo drugog razloga zašto bi on imao probleme sa mozgom.

– Autopsija je pokazala da Benove povrede na mozgu dosežu sve do 1984. godine. Tada je bio beba i čuvala ga je Mekirhi. Poroti će biti predstavljeni dokazi koji upućuju na to da ga je Mekirhi tada osudila na život u traumi – rekao je advokat Doulingovih 2020. godine na početku procesa.

Dok se čeka na presudu, Teri Mekirhi i dalje ćuti. Negirala je više puta i pred sudom da je nešto učinila Benu kad je bio beba, iako postoji nekoliko dokaza da jeste. Uostalom, i njen sin potvrdio je na sudu da nije bila majka za primer.

Benovi roditelji istakli su na sudu da on nije imao normalno detinjstvo.

– Sve se promenilo otkako ga je mesec dana čuvala ta žena. Do prohodavanja nikad nije puzao kao ostala deca. Nije se prevrtao, nije se smejao. Samo je plakao i bio je crven u licu, sa čudnim pokretima ruku i nogu. Te večeri kad smo ga preuzeli od Teri Mekirhi primetili smo dve modrice na telu i koleno mu se čudno treslo. Pitali smo je šta se dogodilo, rekla nam je da se okliznuo i pao sa kreveta, ali nije se mnogo udario. Znali smo da laže, samo nismo imali dokaze. Te večeri ga je poslednji put čuvala. Pritom je bila jako nervozna kad smo je ispratili iz kuće – rekao je Rej Dauling, otac tragično preminulog Bena. (objektiv.rs)