Zbog pogoršanja epidemiološke situacije: Evo gdje su obavezne maske u Crnoj Gori

Region

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije: Evo gdje su obavezne maske u Crnoj Gori

UCrnoj Gori će, zbog pogoršanja epidemiološke situacije izazvane koronavirusom, biti obvezno nošenje zaštitnih maski u prodavaonicama, apotekama, benzinskim crpkama, ustanovama javne uprave.

Direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić kazao je kako su uslijed rasta broja zaraženih i hospitaliziranih uvedene mjere, poput obveznog nošenja zaštitnih maski u svim ustanovama javne uprave, te u prodavaonicama prehrambene robe, apotekama i benzinskim crpkama.

“Obvezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenim dijelovima aerodroma, željezničkim i autobusnim postajama. Ako ove mjere ne dovedu do poboljšanja situacije u narednom periodu, uslijedit će mjere obveznog nošenja maski u svim zatvorenim prostorima”, rekao je Galić, a prenosi RTCG.

Državni tajnik u Ministarstvu zdravlja Elvis Omeragić ustvrdio je kako su simptomi, makar za sada, značajno blaži, a klinička slika oboljelih je blaža i može se staviti pod kontrolu.

“Nemamo značajno visok broj hospitaliziranih pacijenata, već se svi oboljeli rješavaju na razini primarne zdravstvene zaštite”, rekao je Omeragić, navodeći da se virus lako prenosi. novi.ba