Stanari solitera sa kog je pao dječak (9) još su u šoku: “Porodica se doselila iz Bosne. On im je bio sin jedinac”

Region

Stanari solitera sa kog je pao dječak (9) još su u šoku: “Porodica se doselila iz Bosne. On im je bio sin jedinac”

Porodica se doselila ovdje prije 7,8 godina. Mislim da su iz Bosne. On im je bio sin jedinac. Ovako danas, dan nakon tragedije koja se sinoć odigrala u Ustaničkoj ulici, komentarišu stanari zgrade sa koje je pao desetogodišnji dječak i nastradao.

“Bili su povučeni, nisu mnogo kontaktirali sa drugim stanarima… Ovo je velika tragedija”, dodao je komšija.

Zgrada u kojoj se tragedija dogodila je stare gradnje i stanovi nemaju terase. Stanari kažu da je možda tako i došlo do nesreće.

– Ova zgrada, nema ni terase, ni francuske prozore tako da su ovakve stvari moguće da se dogode. To je veliki problem, posebno kada porodica ima malu djecu – rekla je za Novu jedna komšinica.

Stanari su sinoć za “Blic” rekli da iako ne znaju o kojoj porodici se radi, jako su se potresli.

– Ne poznajem porodicu ni dječaka, ali me je ovo jako potreslo. Čula sam sirene, odzvanjala je cijela ulica. Nisam znala o čemu je riječ jer je ovo prometna ulica, svakodnevno prođe dosta vozila Hitne pomoci, policije, vatrogasaca. Ali onda sam pogledala kroz prozor i vidjela da se nešto dogodilo u ovoj zgradi – rekla je jedna stanarka.

– Tuga. Jako me je ovo potreslo – priča starija Beograđanka koja je još u šoku zbog strašne nesreće.

Podsjetimo, dečak je pao sa 9. sprata solitera solitera i zadobio teške povrede. Davao je znake života kada je prevezen u bolnicu, međutim, uprkos nadljudskim snagama ljekara, dijete je preminulo.

Prema saznanjima medija, mališan je pao na nižu zgradu, odnosno manji tržni centar koji se nalazi tik uz soliter. Soliter nema terase, tako da se pretpostavlja da je dečak pao sa prozor, ali još se ne zna kako se nesreća dogodila Nije poznato kako je do nezgode došlo. (Blic.rs)