Preminuo razbojnik Nejad u kojeg je pucala Hajrija Memić!

Region

Amir Porčić je zajedno sa svojim pomagačem upao u kuću Memića, gdje su Sakiba onesvijestili a potom i vezali. Hajrija Memić se suprostavila razbojnicima te je iz pištolja upucala Majetića koji je nakon više provedenih dana u induciranoj komi, Nejad je danas preminuo u Kantonalnoj bolnici u Bihaću saznaje Crna-Hronika.

Iza preminulog Nejada ostala je supruga Adisa, sin Ajan i kćerka Neja. Dženaza namaz će se obaviti u četvrtak kod džamije Majetići.

Naime, u ovom se mjestu desilo teško razbojništvo kada su tri osobe pokušale opljačkati jedan bračni par Memić. Tom prilikom su supružnici Sakib i Hajrija braneći sebe, a koristeći vatreno oružje, žena je teško ranila jednu osobu kako bi spasila muža koji je u tom trenutku bio u fizičkom sukobu sa jednim od provalnika, dok su ostale dvije osobe pobjegle.

Kako smo ranije objavili, mušku osobu su pred kućom napali spomenuti razbojnici i tom prilikom ga udarili pištoljem u glavu da bi ga pritom odvukli u kuću tražeći od njega novac, žena se navodno u tom trenutku nalazila na spratu kuće i čula da se nešto čudno dešava u kući pa je uzela pištolj i krenula niz stepenice.

Jedan od razbojnika ju je primjetio i krenuo i nju da onesposobi ne sluteći da je ona naoružana. U tom trenutku žena je vidjela šta se dešava u kući, potegla za pištolj i pucala u razbojnika kojeg je teško ranila, dok su se ostali razbojnici razbježali. Ranjenog razbojnika su u teškom stanju odveli policijski službenici pa je prebačen u Kantonalnu bolnicu Bihać. (cazin.net)