U stravičnoj nesreći u Sloveniji poginula svjetska prvakinja i reprezentativka ove zemlje (19)

Region

U stravičnoj nesreći u Sloveniji poginula svjetska prvakinja i reprezentativka ove zemlje (19)

Devetnaestogodišnja reprezentativka Slovenije u skijaškom trčanju Hana Jamnik tragično je preminula tokom priprema za novu sezonu, objavio je Skijaški savez Slovenije. Detalji o tome što se dogodilo nisu objavljeni, ali se navodi da je Jamnik umrla od posljedica “tragičnog incidenta koji se dogodio u Norveškoj”.

Norveški mediji prenose da je mlada Slovenku pala po jureći kamion u tunelu na magistrali dok je trenirala na roler skijama. Teško ozlijeđena helikopterom je prevezena u klinički centar u Stavangeru, ali tamo joj nisu mogli pomoći. Policija je vijest o smrti objavila nešto kasnije. Vozač kamiona je optužen za kršenje saobraćajnih pravila, ali on ne priznaje krivnju i tvrdi da je ono što se dogodilo tragična nesreća.

Imamo vozača i vozilo pod kontrolom. Uzeli smo mu vozačku dozvolu i optužili ga. Uzeli smo i uzorak krvi kako bismo utvrdili je li vozio pod utjecajem alkohola”, rekao je predstavnik policije.

Skijaški savez je izrazio saučešće porodici mlade trkačice, ali je istovremeno zamolio da se u teškim trenucima poštuje privatnost porodice.

Hana Jamnik prošle je godine osvojila naslov juniorske prvakinje svijeta u utrci na 10 kilometara na rolama, a na utrci na 13 kilometara u klasičnom stilu bila je srebrna. I u skijaškom trčanju je pokazivala ogroman potencijal, pišu Sportske novosti. novi.ba