Video da POSKOK prelazi put i napravio dve FATALNE greške: Kažu da tako NIKADA ne treba lečiti ujed zmije

Region

Video da POSKOK prelazi put i napravio dve FATALNE greške: Kažu da tako NIKADA ne treba lečiti ujed zmije

Bivši vojnik platio je glavom pokušaj da se “poigra” sa otrovnicom, a onda probao trik sa televizije

Jednog Rusa je ubio poskok kojeg je njegov prijatelj “pustio da pređe ulicu”, dok je on izašao iz kola da ga izbliza pogleda. Incident sa tragičnim epilogom desio se kraj jednog jezera u selu Kerlegeš kraj grada Prokopjevska u nedelju 31. jula kada se grupa prijatelja vraćala sa odmora u prirodi.

Vozeći zemljanim putem, primetili su zmiju kako puzi preko puta, a vozač se zaustavio da je propusti, piše Komsomolskaja pravda. Pošto niko iz društva dotad nije video zmiju u prirodi izašli su iz auta da je pogledaju.

Niko se nije usuđivao da joj priđe bliže osim 35-godišnjeg Jevgenija (prezime nije objavljeno). Prijatelji su navodno pokušali da ga odvrate, ali on je, ne slušajući ih, stao tik uz gmizavca i pokušao da ga uhvati u ruku. Zmija se branila tako što se munjevito okrenula i ujela ga za prst.

Kako se navodi u izveštaju, krv je počela da brzo teče iz rane, a uplašeni prijatelji su seli u auto i odvezli se u grad. Proguglali su zmiju po izgledu i shvatili da je veoma opasna, tj. da je u pitanju poskok. Počeli su da zovu rodbinu i prijatelje, da pitaju šta da rade. Jedan od rođaka, iskusni lovac, savetovao je da ni u kom slučaju ne isisavaju otrov iz rane.

Međutim, Jevgenije je to već počeo da radi, a posle par minuta rekao je prijateljima da nije dobro i zatražio da ga odvedu u bolnicu. Onda je izgubio svest.

– Odvezli smo ga u Urgentni centar bolnice. Nikada nije došao sebi. Doktori dugo nisu mogli da pronađu mesto ugriza, nije pocrvenelo, nije oteklo. Uopšte nije bilo vidljivo – priseća se Evgenijev prijatelj Valentin.

Prema njegovim rečima, na prijemnom odeljenju nije bilo seruma protiv zmijskog otrova, morao je da se preveze sa infektivnog odeljenja koje se nalazi u drugoj zgradi. Jevgenij je hospitalizovan oko 16:00. Svi pokušaji bolničkih lekara da ga spasu bili su neuspešni. Posle 13 sati bez svesti, proglašen je mrtvim na intenzivnoj nezi.

Prijatelji i dalje ne mogu da veruju šta se dogodilo.

– Bio je najjači od nas. Služio je u Vazdušno-desantnim snagama, bio je zdrav čovek. Nije jasno zašto je njegovo telo tako reagovalo – rekao je Valentin za pomenuti medij.

Kasnije je iz bolnice Jevgenijeva majka obaveštena da je obavljen pregled, tokom kojeg su lekari pronašli tragove drugog ujeda, i to na njegovoj nozi.

Pres služba bolnice u Prokopjevsku saopštila je da se u okolini grada ljudi često susreću sa zmijama. Ponekad zmije ujedu građane, ali ovo je prvi put da je žrtva umrla nakon ujeda.

– Na našoj teritoriji ima slučajeva ujeda zmija, u takvoj situaciji veoma je važno brzo reagovati. Reakcija organizma na ujed zmije može biti veoma burna, često praćena gubitkom svesti i može se pogoršati u slučaju intoksikacije alkoholom ili narkoticima, kao i ako pacijent boluje os hroničnih bolesti – napomenuli su iz bolnice u saopštenju i dodali da u slučaju ujeda mora da se hitno zatraži lekarska pomoć. (objektiv.rs)