Očajna MAJKA traži POMOĆ: Svekrva želi da joj dovedem DECU, a stric i deda su zbog jedne stvari OSUĐENI

Ispovijesti

Očajna MAJKA traži POMOĆ: Svekrva želi da joj dovedem DECU, a stric i deda su zbog jedne stvari OSUĐENI

Porodični odnosi mogu da budu veoma komplikovani i dinamični, ali ako su ljudi normalni, stvari se mogu rešiti ili bar držati u granicama pristojnosti i lepog ponašanja. Ali šta ako su najbliži rođaci pedofili, a vi imate malu decu koju treba zaštititi? Jedna mama iz Velike Britanije je u takvoj situaciji. U podkastu Dear Deidre, koji se bavi raznim privatnim temama, pomenuta žena pitala je voditeljku za savet.

Optuženi su, ali ne žele da priznaju u kakvom okruženju žive „Rođaci sa muževljeve strane optužuju mog muža i mene da smo “helikopterski roditelji” jer veoma brinemo o svojoj deci.

– Razlog je to što su deda i stric mog muža osuđeni za pedofiliju. Na oba kompjutera je pronađena dečja p**nografija, a njegov ujak je optužen za zlostavljanje maloletnih dadilja, objašnjava žena i dodaje da ona ima 35 godina, a njen muž 38, a da i sam kaže da ima odvratnu porodicu.

– Roditelji mog muža žele da im dovedemo decu za praznike, ali njegov deda i stric žive u kući pored njih i stalno idu jedno kod drugog. Moja svekrva je tvrdoglava i ne želi da shvati u čemu je problem. je. Selimo se i ne želim da im dam našu novu adresu“, zaključuje zabrinuta mama. Savet koji je dobila u podkastu glasi:

– Važno je održavati porodične veze, posebno one dece sa bakama i dekama, ali samo ako je to bezbedno za decu. Slušajte svoju intuiciju i verujte svojim instinktima.” (objektiv.rs)