GOLUBOVI SE VIŠE NEĆE VRAĆATI: Dovoljan je samo 1 začin da ih se zauvijek otarasite

Zanimljivosti

GOLUBOVI SE VIŠE NEĆE VRAĆATI: Dovoljan je samo 1 začin da ih se zauvijek otarasite

Da li vam redovno na terasu donose granje i kamenčiće? Da li stalno čistite njihov izmet? Došlo je vrijeme da tome stanemo na put.

U nastavku saznajte kako da oterate golubove sa terase, da se više ne vraćaju, piše Mogujatosama.rs.

Čistite redovno svoju terasu

Dok se ne rešite dosadnih golubova, moraćete redovno da čistite. Ipak, to nećete moći da uradite običnim, blagim sredstvima. Koristite jače kiseline ili hemijske proizvode i obavezno upotrebite metalnu četku. Činiće vam se da to uopšte nema smisla, jer se oni stalno vraćaju, ali morate da brinete o svom zdravlju. Ovaj postupak treba učiniti bar jednom nedeljno. Znam da oduzima vreme i mislite da je „za džabe“, ali čišćenjem ćete uspjeti da smanjite njihov dolazak, bar malo, jer tako uništavate njihove tragove.

Pospite ljute začine po simsu i po obodu ograde

Postoji jedna teorija koja vrijedi da se isproba. Golubovi ne podnose ljute stvari. Ako sipate biber ili neki još ljući začin na ogradu, golub će sigurno da se predomisli i da odleti. To se dešava kada on kljuca, ali niko ne može da garantuje da će baš tad kljucnuti. Pošto biber može lako da odleti, dobro je da ga pomiješate sa malo ulja, kako bi se zalijepio. Biće tu nereda, ali se nadamo da će golub da ode.

Golubovi su jako snalažljivi i prilagođavaju se situacijama. Mnoge zamke su golubovi do sada uspješno otkrili, pa nam sad ostaje da isprobamo provjerene metode, a usput da smišljamo nove. Kako se vi borite sa golubovima na terasi? (novi.ba)