RETROGRADNI MERKUR NASTUPA 9. SEPTEMBRA: Ova 3 znaka su na udaru, evo šta ih čeka

Zanimljivosti

RETROGRADNI MERKUR NASTUPA 9. SEPTEMBRA: Ova 3 znaka su na udaru, evo šta ih čeka

Retrogradni Merkur počinje 9. septembra i traje do 2. oktobra, pa ćemo gotovo cijeli mesec biti pod njegovim utjecajem. Njegova energija počet će se osjećati već 22. augusta, a postretrogradna sjenka će se osjećati do 16. oktobra. To će posebno osjetiti tri horoskopska znaka, pa ih u narednom periodu čekaju brojne nevolje i životni izazovi.

Ovna

Ovnove u narednom periodu očekuje bura, a na površinu će isplivati ​​svi poslovni nedostaci i stari dugovi (u svakom smislu te riječi). Pripadnici ovog znaka bit će tokom septembra vrlo nervozni, obaveze će ih gušiti i bit će im praktično nemoguće ostvariti sve što su zamislili. Čak će se i problemi drugih nekako ispreplesti s njihovim. U periodu koji je pred nama Ovnovi se ne smiju preterano naprezati, već svom tijelu i umu moraju pružiti neophodan odmor.

Rak

Predstojeći period neće biti lagan za Rakove jer će ih poslovni i porodični problemi zatrpati sa svih strana. Zbog svega navedenog, Rakovi će se osjećati kao da su im ruke vezane. Savjet Rakovima u ovim nezahvalnim okolnostima jeste da pokažu najbolje od sebe, što će im biti dobar zalog za budućnost, piše story.hr. Posljednji dani septembra donose određeno smirivanje situacije, što će im dati snage da vremenom prebrode sve izazove. Rakovi će izgubiti novac, dobiti, pa ga opet izgubiti, ali ne smiju klonuti duhom. Sve su to lekcije koje će se dobro isplatiti u budućnosti.

Vaga

Vagama septembar 2022. godine sprema brojne zamke, pa se na to moraju psihički pripremiti. Neka se klone obećanja koja ne mogu ispuniti po svaku cijenu, kao i širenja neprovjerenih informacija. Jedini način da se zaštite od retrogradnog Merkura u njihovom znaku jeste da barem tri puta provjere sve informacije koje do njih dođu. Porodični odnosi također ih mogu uzdrmati i unijeti turbulencije u njihov život. Zato je za Vage ključno da ostanu hladne glave i fokusiraju se na svoje ciljeve. Kraj septembra i početak oktobra donosi olakšanje – stres će se smanjiti, a moguće je da pripadnike ovog znaka očekuju neki bonusi na poslu. novi.ba