AGONIJA RANE MENOPAUZE, EVO ŠTA SAM PRVO OSJETILA: Glumica Opisala Simptome, AKO SE OVO JAVI, REAGUJTE

Zdravlje

AGONIJA RANE MENOPAUZE, EVO ŠTA SAM PRVO OSJETILA: Glumica Opisala Simptome, AKO SE OVO JAVI, REAGUJTE

Glumica Gvinet Paltrou otkrila je kakve promjene je doživjela nakon ulaska u ranu menopauzu. Glumica Gvinet Paltrou poznata je po svom stilu života kojim promoviše zdrave životne navike.

Otvoreno je pričala i o svom ranom ulasku u menopauzu. Naime, glumica je otkrila da je sa 45 godina ušla u menopauzu, te se suočila sa promjenom hormona koji su uticali na njeno stanje organizma i raspoloženje.

“Odjednom sam počela da osjećam svakodnevno znojenje, promene raspoloženja i nervozu bez nekog posebnog razloga. Sjećam se moje majke koja je prolazila kroz iste ove tegobe”, rekla je glumica 2016. godine.

Glumica je objasnila da joj je tijelo doživjelo nevjerovatnu promenu, te da je uspjela da uvede neke životne navike koje bi joj pomogle u smanjenju tegoba.

“Dijeta i treninzi su jako važni. Pokušavam da šetam više puta nedeljno, znojim se, vježbam, idem u saunu, i to su samo moji načini snalaženja”, rekla je ona.

Prlikikom ulaska u menopauzu horomoni se mijenjaju, te dolazi do promjene raspoloženja, do naglih talasa vrućine i mnogih drugih simptoma. Gvinet je priznala da je imala veliku borbu sa hormonima.

“Hormoni zaista nisu šala. Ponekad se ojsećam kao da sam klupko na kraju vrpce koja me ‘mlati’ okolo”, rekla je ona.

Većina žena teško podnosi menopouzu uprkos tome što je to prirodan proces i što svaku ženu čeka. Proces menopauze dešava se između 45. i 55. godine. (novi.ba)