KARLEUŠA ŽESTOKO UDARILA NA VELJKA RAŽNATOVIĆA ZBOG PRAJDA: Da živi u Americi bio bi u ZATVORU zbog svojih FAŠISTIČKIH stavova!

Showbizz

KARLEUŠA ŽESTOKO UDARILA NA VELJKA RAŽNATOVIĆA ZBOG PRAJDA: Da živi u Americi bio bi u ZATVORU zbog svojih FAŠISTIČKIH stavova!

Pevačica Jelena Karleuša je na društvenim mrežama žestoko napala Veljka Ražnatovića, sina pevačice Cece Ražnatović i pokojnog Željka Ražnatovića Arkana, jer je on učestvovao u šetnji koju su oni nazvali litijom za spas Srbije.

Veljko je tada prošetao prestonicom zajedno sa građanima koji su tu došli na litiju koju su nazvali za spas Srbije, a sve zbog održavanja Parade ponosa. Karleuši je zasmetao potez Ražnatovića, pa je oplela po njemu uporedivši ga sa modnim dizajnerom.

“Sa leve strane, na naslovnoj strani “Harpers Bazara” vidimo momka koji se zove Haris Rid. On je modni dizajner čiji radovi su izloženi u čuvenom kraljevskom muzeju u Londonu. Otac mu je čuveni Oskarom nagrađeni producent Nikolas Rid. Haris ima 25 godina i izjašnjava se kao gej i gender fluid osoba”, napisala je Jelena pa dodala:

“Sa desne strane, na ulici, verskim obeležjima na odeći i srpskom zastavom u ruci, vidimo momka koji se zove Veliko Ražnatović. Po zanimanju je bokser, bez većeg sportskog uspeha. Otac mu je bio ozloglašeni ratni zločinac i profiter, vođa paravojne jedinice i notorni kriminalac Željko Ražnatović. Veljko ima 25 godina i izjašnjava se kao strejt muškarac i veliki vernik”, napisala je Karleuša, a onda oplela.

“Dva momka, istog godišta i to je manje više sve što im je zajedničko. Između njih je užasan kulturološki, sociološki i fenomenološki jaz. Haris poziva na toleranciju u svojim javnim istupanjima, na ravnopravnost i ljubav. Veljko koristi Boga i državnu zastavu kao izgovor za pozivanje na netoleranciju prema LGBT zajednici, zabranu i odbacivanje svega što se razlikuje od njega. Da Haris živi u Srbiji, bio bi napadan, omalovažen, ismevan i uskraćen za osnovna ljudska prava. Da Veljko živi u Americi (hipotetički govoreći jer je čitavoj porodici Ražnatović doživotno zabranjen ulaz u SAD) bio bi u zatvoru zbog svojih fašističkih stavova, zbog govora i delovanja koja pruzrokuju nasilje nad drugim ljudima. Haris se nije izjasnio po pitanju vere i ne koristi je u službi svojih javnih istupa. Veljko je radikalni ortodoks. Reč Bog koristi kako bi kaznio one koji su po njegovom mišljenju “bolesni” i poziva Boga da ih “vrati na pravi put”, napisala je ona i dodala:

“Nejasno je u kom delu pravoslavlja i generalno hrišćanstva Bog uskraćuje prava i pravi razliku između ljudi na osnovu seksualnog opredeljenja, tako da je reč o Veljkovom subjektivnom tumačenju religije. Njegova interpretacija religijskih zakona je čista zloupotreba i zamena teza kada je reč o primarnoj službi vere a to je milosrđe, ljubav, tolerancija, suživot i opraštanje. Haris je 2021. godine u godišnjem odabiru za najušpenije od strane “GQ” magazina, izabran za “Čoveka godine”. Veljko će verovatno i dalje nositi naopako srpsku zastavu i hodati ulicama uskraćujući pravo drugima da rade isto i čineći da Srbija bude nesigurna zemlja za sve svoje građane. Skoro je sigurno da neće biti na naslovnim stranama kao čovek godine ali će i dalje uživati medijski imunitet bez ikakve osude njegovih anti-demokratskih i anti-ljudskih stavova. U Srbiji ni jedan medij nije osudio pozive na linč pripadnika LGBT zajednice iako su on građani sa istim pravima na život i rad, po zakonu i Ustavu ove zemlje. Mnogi urednici medija su pripadnici LGBT zajednice. U Srbiji je takozvana “Parada ponosa” otkazana iz bezbednosnih razloga”, napisala je Karleuša. Kurir.rs