“Molila Sam Se Da Stignemo ŽIVI”: Beograđanka Putovala Na More Sa VOZAČEM Iz Pakla, Evo Šta Je Radio

Ispovijesti

“Molila Sam Se Da Stignemo ŽIVI”: Beograđanka Putovala Na More Sa VOZAČEM Iz Pakla, Evo Šta Je Radio

Putovanje iz pakla – reči su kojima je Petra Š. opisala vožnju od Beograda do Crne Gore, prilikom koje je češće gledala u volan vozača nego u knjigu koju je ponela da čita.

Naime, tokom vožnje, vozač je često palio cigarete, slušao glasnu muziku u nedoba, i ono što je možda najgore prema njima rečima, pričao telefonom na kritiičnim deonicama puta.

Beograđanka Petra Š. (30) prošlog petka se uputila sa porodicom na more. Odlučila je da do Jadrana ide autobusom poznatog srpskog autoprevoznika. Međutim, ono čemu se nije nadala ni ona, a ni drugi putnici, bila je bahatost vozača koga je opisala kao “Šumahera” koji je preticao druge autobuse i to na opasnim krivinama.

Na sreću nje i putnika, autobus je bezbedno stigao na destinaciju, ali kako ističe u razgovoru za medije, put će teško zaboraviti. Autobus je krenuo na vreme, ali je ubrzo po polasku bilo jasno da neće sve baš ići “kao po loju”.

– Vozač autobusa Šumaher pretiče drugi autobus u krivini malo posle Zlatibora… Puši cigaru u autobusu. A oko dva posle ponoći trešti “Njemu cveće meni trnje, nikad nije bilo crnje”, Ljuba Aličić i manje poznata ekipa. Ne preuveličavam, zaista – priča ona, još uvek pod utiscima.

I dok je to mogla donekle i da razume, kao sredstvo držanja pažnje i u svrhu toga da se slučajno ne uspava, ono što je usledilo kada je vozač uzeo mobilni telefon, ostavilo ju je zabezeknutu.

– U par navrata je telefonirao. Bukvalno, noga na gasu, jedna ruka na volanu, drugom drži telefon i priča – priča nam Petra.

Da put iz snova, postane “put iz pakla”, postarala se i putnica koja je sedela iza nje, a koja je ničim izazvana, počela da se maže rakijom.

– Prvo sam osetila jak miris, pa sam se instiktivno okrenula i imala sam šta da vidim. Naime, devojka koja je sedela iza mene, mazala se rakijom. Čitav bas je smrdeo na rakiju – kaže ona, dodajući da normalna rakija lepo miriše, ali da je ova smrdela toliko da je putnicima bilo neprijatno.

Za ponašanje vozača i putnice, nema lepe reči.

– Šokirana sam ponašanjem vozača i putnice koja se mazala rakijom. U pitanju je, inače, mlađa devojka – priča uznemireno Petra za medije.

Kako dodaje, od 1994. putuje u Crnu Goru autobusom i ovako nešto, napominje, nikad nije doživela.

– Samo sam se molila da živi stignemo na more. Ovo je bilo nečuveno – naglašava ona na kraju razgovora. (objektiv.rs)