Ovaj starac svakog dana zalijeva travu na grobu čovjeka kojeg ne poznaje. Kada su saznali razlog, nisu mogli zadržati suze!

Ispovijesti

Ovaj starac svakog dana zalijeva travu na grobu čovjeka kojeg ne poznaje. Kada su saznali razlog, nisu mogli zadržati suze!

Rodžer Reisig iz Montgomerija, Teksas podelio je ovu priču na socijalnim mrežama. Ovu vrlu specijalnu priču. Namera mu je bila da ovu priču pročitaju samo prijatelji sa fejsbuka, ali ona je postala viralna.

Priča počinje tako što Rodžer objašnjava dnevnu rutinu svog oca. Nije baš neka standardna formula da priča postane viralna, ali kada jednom čujete šta njegov otac radi svaki dan, verovatno ćete pustiti po koju suzu i definitivno ćete razumeti kako je ovaj divni gest privukao toliko pažnje.

Ovo je Rodžerova priča:

” Prošlo je skoro godinu dana od kad nas je mama napustila i otišla u rajski dom. tata odlazi na groblje kako bi je posetio dva puta na dan. On ima rutinu gde odseče nekoliko ruža iz svoje bašte i odnese ih mami. Onda uzme crevo i zalije travu dva puta na dan. Sa trenutnom sušom i činjenicom da se samo oko njenog groba trava kvasi dva puta na dan, možete da vidite da se njen grob ističe i da je jako lep.”

Rodžer nastavlja:

“jednoga dana dok je zalivao video je mladu ženu malo niže od njega kako kleči na grobu i nekontrolisano plače. tata je otišao do nje i pričao s anjom i tom prilikom otkrio da je njen muž bio poručnik u američkoj avijaciji i da ga je izgubila 2010. godine. Kada su porazgovarali i podelili svoje priče, zahvalila mu se i otišla. tata je rešio da oda čast ovom vojniku i počeo je da zaliva travu oko njegovog groba kad je dolazio. Radio je to svaki dan.”

“Rekao je da je to najmanje što može da učini zbog svega što je taj čovek žrtvovao za nas. Možete da vidite kako je počela da zeleni trava malo niže od maminog groba. Zahvalan sam na službi ovog mladića i veoma sam ponosan na svog oca i ono što je uradio u čast ovog vojnika. Volim te tata.”

Kakav divan čovek. kakav divan gest koji ne čujemo često u poslednje vreme. Sjajno je i to što je njegov sin prepoznao i što ceni ono što je njegov otac uradio. Svi mi možemo mnogo toga da naučimo iz ovoga. /Izvor: radiosarajevo.ba/