TEK SAM OTKRILA ČEMU SLUŽI IZBOČINA NA VRATIMA VEŠ MAŠINE: Pa Ovo Je Genijalno

Zanimljivosti

TEK SAM OTKRILA ČEMU SLUŽI IZBOČINA NA VRATIMA VEŠ MAŠINE: Pa Ovo Je Genijalno

Razlog zakrivljenosti vrata veš-mašine s prednjim punjenjem je za mnoge misterija. Amerikanka Rene, tehničarka za popravke kućanih aparata, sada je objasnila o čemu se radi. Tek sad svi shvataju čemu služi „kvrga“ na vratima mašine za veš. Amerikanka iz Sautingtona Rene tehničarka je za popravke kućanskih aparata i demistifikovala je mašine za veš s prednjim punjenjem.

Rene kaže da postoji koristan razlog zašto vrata ovih mašina imaju izbočinu okrenutu prema unutra: „Nije tamo za ukras, vrlo je korisna. Njeni video-zapisi usredsređeni su na pitanja pratilaca o kućnim aparatima. U jednom nedavnom isečku objasnila je razlog zakrivljenosti vrata mašina s prednjim punjenjem – što je za mnoge misterija.

– Kada imate mašinu s prednjim punjenjem, odjeća se pomjera mnogo više nego što bi se pomerala u onoj s gornjim punjenjem – objasnila je.

– Dakle, razlog zašto su vrata tako izbočena prema unutra je guranje odeće natrag u bubanj dok se pere – dodala je.

Na taj način odjeća se neće zaglaviti unutar brave vrata gdje bi se mogla zaglaviti i oštetiti ih, dodaje. Gledaoci su je u komentarima pohvalili jer ih je naučila nešto novo. (novi.ba)