Svako Jutro Je U Kafu Dodavala I Kašičicu Ovog Začina: Mjesec Dana Kasnije Mogla Je Da Uđe U Farmerke Iz Srednje Škole!

Zdravlje

Svako Jutro Je U Kafu Dodavala I Kašičicu Ovog Začina: Mjesec Dana Kasnije Mogla Je Da Uđe U Farmerke Iz Srednje Škole!

Kafa će ubrzati metabolizam, a ako redovno vežbate i pravilno se hranite liniju ćete vrlo brzo dovesti do savršenstva. Nutricionista Liza Ričards naglašava da je najbolje držati se obične, crne kafe bez dodataka mlijeka i šećera jer tako unosimo nepotrebne kalorije. Takođe savjetuje da jednom u toku dana u kafu dodate i malo cimeta.

Ona je na ličnom primjeru utvrdila koliko je kafa u kombinaciji sa cimetom moćna. Naime, svako jutro je u omiljeni napitak dodavala i jednu kašičicu ovog začina. Za mjesec dana primijetila je značajnu razliku u težini. Uspjela je da smrša 4 kilograma i da se otarasi sala koje je godinama imala na stomaku.

“Cimet podstiče termogenezu u tijelu”, objašnjava Ričards, i tako dovodi do topljenja masnih naslaga.

“To je proces zagrijavanja tijela i on može da dovede do toga da sagorijevamo više kalorija. Osim toga, cimet je prirodna opcija za podsticanje termogeneze i svakako je bolji izbor od raznih suplemenata koji mogu da učine isto”, objašnjava ona.

Napominje i da ovo nije čarobni napitak i da rezultati neće biti vidljivi bez korigovanja ishrane i uvođenja fizičke aktivnosti.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (novi.ba)