Vozač koji se pijan zabio u tramvajsku stanicu u Zagrebu neće ići u zatvor

Region

Vozač koji se pijan zabio u tramvajsku stanicu u Zagrebu neće ići u zatvor

Prema navodima optužnice, imao najmanje 1,65 promila alkohola u krvi, a vozio se brzinom od 115 kilometara na sat Kristijan Perić (37) koji je skrivio tešku nesreću u Zagrebu u alkoholiziranom stanju, neće služiti kaznu. Podsjetimo, krajem februara 2020. godine u 03.50 ujutro on se pijan “audijem” zabio u tramvajsku stanicu u Zagrebu.

Mora platiti i 161 euro sudskih troškova, a bez vozačke ostaje do daljnjeg tako da je ta mjera na snazi već pune tri godine i devet mjeseci, koliko zabrana traje. U slučaju nepridržavanja odluke, Perić će biti poslan u zatvor u kojem je, nakon otpuštanja iz bolnice odmah nakon nesreće, proveo mjesec.

Kao olakšavajuće okolnosti prilikom određivanja visine kazne, sud mu je uzeo u obzir njegovu raniju neosuđivanost, priznanje djela i činjenicu da je otac petoro djece, dok mu je otežavajuća okolnost bila bezobzirnost, te način počinjenja djela.

U vrijeme nesreće Perić je, prema navodima optužnice, imao najmanje 1,65 promila alkohola u krvi, a vozio se brzinom od 115 kilometara na sat na dionici gdje je ograničenje 50 kilometara na sat. Na svu sreću, u sudaru nije bilo žrtava, a Perić je štetu nanio vlastitom autu, još jednom parkiranom i Gradu Zagrebu urušavanjem metalne staklene zaštitne ograde dužine od 40 metara kao i staklenu nadstrešnicu samog tramvajskog stajališta. Izvor: Avaz