Eksplodirao dvorac na napuhavanje i ubio djevojčicu (3): Dijete bacilo 12 metara uvis…

Region

Eksplodirao dvorac na napuhavanje i ubio djevojčicu (3): Dijete bacilo 12 metara uvis…

Vlasnik dvorca na napuhavanje, koji je eksplodirao i usmrtio trogodišnju djevojčicu, bacivši je 12 metara u zrak, osuđen je na šest mjeseci zatvora. Ava-Mai Liltboy bačena je u zrak dok se igrala sa svojom tetom Abby na plaži Gorleston u Norfolku 1. lipnja 2018., objavio je Chelmsfordski prekršajni sud u Engleskoj.

Njezini su roditelji užasnuto gledali kako se djevojčica od siline eksplozije prevrnula pet ili šest puta u zraku prije nego što je pala na tlo – zadobivši smrtonosnu ozljedu glave. Vlasnik dvorca Kurt Johnson, 52, bio je “namjerno slijep za rizik” i dvorac “nije trebao biti u upotrebi”, rekao je okružni sudac Christopher Williams.

Tužitelj Pascal Bates rekao je kako su svjedoci opisali kako je Awa-May bačena do 12 metara u zrak, dok druga djevojčica, devetogodišnjakinja, koja je bila prisutna, nije pretrpjela značajnije ozljede. Sudac je, osuđujući Johnsona na šest mjeseci zatvora, rekao: “Mislim na patnju i tjeskobu kroz koju je obitelj prošla. U konačnici, dijete je bespotrebno izgubilo život jer niste osigurali odgovarajuće procjene rizika.”

Roditelji Ave-May, koji su sjedili na galeriji za javnost, zagrlili su se nakon izricanja presude dok su im članovi šire obitelji brisali suze iz očiju. Johnson (52) nije reagirao dok su ga vodili u ćelije. Sudac je također diskvalificirao Johnsona da bude direktor tvrtke narednih godina i kaznio njegovu tvrtku s 20.000 funti. titox.net