Djevojka (18) obećala muškarcu vođenje ljubavi za 130 KM, pa mu ukrala 7.000 KM

Ispovijesti

Djevojka (18) obećala muškarcu vođenje ljubavi za 130 KM, pa mu ukrala 7.000 KM

Jedva punoljetna A. I. obećala je R. K. da će s njim imati seksualne odnose za 500 kuna (oko 129 KM), a kada se to trebalo i dogoditi, ona mu je na prevaru ukrala torbicu s velikom svotom novca i pobjegla. Sve se, prema presudi koja je stigla ovih dana, dogodilo još 2018. godine iza jedne trgovine u Samatovcima u Hrvatskoj, kada je, danas 23-godišnja majka troje djece, imala svega 18 godina.

Nakon što je R. K. pristao na njenu ponudu, došao je iza dogovorene trgovine i počeo se skidati, a tada je do njih pristupio i I. A. Djevojka je u tom trenutku “počela milovati po tijelu R. K. i iskoristila njegovu nepažnju te mu otkopčala torbicu oko pojasa i iz iste izvadila novčanik u kojem je bilo 27.000. kuna (oko 7.000 KM).

Presuda dalje opisuje da je “novčanik dodala I. A. koji je stajao u blizini, pa su na taj način njih dvoje uzeli i zadržali za sebe 27.000 kuna i za navedeni iznos oštetili R. K. I. A. je uskoro uhvaćen i strpan u istražni zatvor, dok policija do A. I. neko vrijeme nije mogla doći. Na kraju je i ona uhvaćena te je i sama vrijeme do početka suđenja provela u istražnom zatvoru zbog opasnosti od bijega.

A. I. je osuđena na uvjetnu kaznu zatvora od jedne godine, s rokom kušnje od četiri godine, a sud je u obzir uzeo nekoliko olakotnih okolnosti. Prva je bila ta da je u potpunosti priznala kazneno djelo i rekla da se iskreno kaje zbog počinjenog.

Na sudu je rekla je nezaposlena, da joj finansijski pomaže baka i da joj je centar za socijalni sud oduzeo djecu jer je završila u istražnom zatvoru. S obzirom na to da nema primanja, sud ju je oslobodio troškova postupka, ali žrtvi treba vratiti 3583,52 eura, što je kunska protuvrijednost ukradenog iznosa. titox.net