PRODAVALI MESO SA STOČNOG GROBLJA! Užas Dvojica uhapšena, a ono šta je otkriveno kod njih LEDI KRV U ŽILAMA!

Region

PRODAVALI MESO SA STOČNOG GROBLJA! Užas Dvojica uhapšena, a ono šta je otkriveno kod njih LEDI KRV U ŽILAMA!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici uhapsili su B. S. (30) i D. P. (38) iz Subotice zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo proizvodnja i stavljanje u promet škodljivih proizvoda. Sumnja se da su oni sa stočnog groblja u Subotici otuđili životinjsko meso koje nije za ljudsku upotrebu i koristili ga.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova u kom roku će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici. Livija Panić Miletić, tužilac OJT Subotica, kaže za “Blic”, da će danas ili sutra ujutru oni biti dovedeni i saslušani u prostorijama OJT.

-Dojava o tome šta se dešava je dobijena sa strane, provjeravali smo sve to sa policijom i na taj način smo došli do informacija da se vrši potencijalna prodaja mesa koje nije prošlo kontrolu. Meso je upućeno na kontrolu veterinarskoj inspekciji, ono što je pronađeno kod njih, u manjoj količini u njihovim zamrzivačima, a njihovi telefoni će tek ići na vještačenje da bi utvrdili kome su meso dalje prodavali – kaže osnovni javni tužilac Livija Panić Miletić. (BLIC)