POPULARNOG JUTJUBERA ŽIVOG SAHRANILI: U sanduku proveo nedelju dana, a kad su ga ISKOPALI, bili su zapanjeni NJEGOVIM STANJEM

Showbizz

POPULARNOG JUTJUBERA ŽIVOG SAHRANILI: U sanduku proveo nedelju dana, a kad su ga ISKOPALI, bili su zapanjeni NJEGOVIM STANJEM

Džejms Stiven Donaldson, na društvenim mrežama naširoko i naveliko poznat kao MrBeast, proveo je sedam dana živ zakopan dva metra pod zemljom. U specijalno opremljenom sanduku standardnih dimenzija odležao je čitavu nedelju, a tokom eksperimenta se pored fizičkih suočio i sa psihičkim posledicama.

Najveći strah većine ljudi je da budu živi sahranjeni. Duboko pod zemljom, bez kiseonika, mogućnosti za izlazak, skučenog prostora i snažnog napada panike zbog klaustrofobije, smrt se čini kao jedina izvesnost. Zato je Džejms, kad je već MrBeast (gospodin Zver – u prevodu), odlučio da pod kontrolisanim uslovima doživi ovo, na pomisao užasavajuće i mučno, iskustvo. Doduše, na ovaj način je želeo da dođe do 200.000.000 subskrajbera na Jutjubu – što je i uspeo.

Ipak, njegov sanduk je imao osvetljenje, dovod kiseonika, da se ne uguši, poneo je hranu, pet litara vode, pa čak i male tegove da mu mišići ne bi atrofirali. Nakon dva dana počeo je da oseća posledice višesatnog ležanja, nedostatka prostora i sunčeve svetlosti, iako je bio mnogo umoran, nije mogao da zaspi, a i suze bi mu tekle same od sebe. Priznao je da se psihički ne oseća dobro.

Njegova tri prijatelja su ga sve vreme nadgledala, komunicirala sa njim, pa čak i zbijala šale kako bi mu podizali raspoloženje, a njegova reakcija nakon nedelju dana, kada su ga iskopali i kada je uglado sunčevu svetlost – bila je neprocenjiva.

Iako se Džejms trudio da vežba – koliko su dimenzije staklenog sanduka dozvoljavale – najteže mu je bilo da stane na noge po izlasku. Osećao se veoma slabo, pa je čak i doktor morao da mu proveri sve vitalne funkcije. Njegov video na Jutjubu ima skoro 60 miliona pregleda, četiri miliona lajkova i preko 86 hiljada komentara. Sada je pratioce pitao – da li da pokuša mesec dana sledeći put? (Kurir.rs/Blic žena)