Cvjetko Iz Lopara Donirao Bubreg Ženi Koju Nije Poznavao, A Sada Treba Našu Pomoć

Region

Cvjetko Iz Lopara Donirao Bubreg Ženi Koju Nije Poznavao, A Sada Treba Našu Pomoć

Cvjetko Ćirić, iz Lopara, donirao je bubreg Zorici Dokić iz Bijeljine i tako joj spasio život, a ovaj humani čovjek sada treba našu pomoć. Aktiviran je humanitarni broj za pozive iz Republike Srpske – 1401.

Četrdesetsedmogodišnji Cvjetko Ćirić iz Bogutova Sela kod Ugljevika pokazao je da humanost i ljudskog ni u današnje vrijeme nisu zaboravljeni darivavši bubreg svojoj vršnjakinji Zorici Dokić iz Milina Sela kod Lopara, koja se godinama borila za svoje zdravlje. Priča o Ćirinoj nesebičnosti i Zoričinoj zahvalnosti obišla je Semberiju i podmajevički kraj, a prenijela se i mnogo šire.

Kada pomislite kako smo kao društvo propali, kako nemamo empatiju i kako smo svi okrenuti sebi, sjetite se da nedaleko od Ugljevika živi Cvjetko, demobilisani borac, jedan od „Mandinih lavova“ sa Majevice, koji je, uprkos ranjavanju u ratu i svim rizicima, odlučio da daruje bubreg ženi koju praktično nije poznavao.

Čuvši da je Zorici Dokić, majci dvoje djece, neophodna transplantacija bubrega, bez razmišljanja je stao pred nju i rekao:“Ja ću ti dati bubreg“. Iako je i samoj Zorici bilo teško da povjeruje u to, Cvjetko je u decembru 2022. godine ispunio obećanje i otputovao u Tursku na operaciju kojom je Zorici spasen život.

U jednom od intervjua Cvjetko kaže:

„Nekada poželim da na neki način kažem svim ljudima na ovoj zemaljskoj kugli koliko je veliki značaj kada vidite nekog da se muči, a možeš mu pomoći, kada mu pomogneš, kada mu vratiš osmijeh, mnogo se bolje čovjek osjeća, ljepše je kada se daje nego kada se dobija“.

Eto, jedan takav čovjek živi u kući koju vidite na slici. Nas, koji nismo spremni ni na mnogo manje žrtve od njegove, Cvjetko je zadužio time što nam vraća vjeru u ljude i čini ovaj svijet boljim. I zato smo svi dužni da se pridružimo akciji izgradnje kuće za Cvjetka, heroja u ratu i u miru. desavanja u bjeljinji.com