Zastupnik u parlamentu priznao da je u vezi s 15-godišnjakinjom, javnost zgrožena, oglasili se i njeni roditelji…

Region

Zastupnik u parlamentu priznao da je u vezi s 15-godišnjakinjom, javnost zgrožena, oglasili se i njeni roditelji…

Zastupnik danskog parlamenta, 28-godišnji Mike Fonseca, više nije dobrodošao u redovima Stranke umjerenih nakon što je šokirao javnost otkrivši kako je u vezi s 15-godišnjom djevojkom. Lars Løkke Rasmussen odmah je reagirao rekavši kako ga treba izbaciti iz stranke na čijem je on čelu, nakon čega je sam Fonseca odlučio istupiti i otići na “kraće bolovanje”.

Netom prije toga za danske medije izjavio je kako je njegova “veza s tinejdžericom potpuno legalna, da se on i djevojka vole te imaju apsolutnu potporu njezinih roditelja”. Fonseca je također izjavio kako “njih dvoje sad žive zajedno”. Političar, koji je svojim ljubavnim životom uznemirio javnost, za nekoliko tjedana trebao bi ponovno preuzeti svoju dužnost u parlamentu, no to će učiniti kao nezavisni zastupnik.

Inače, prema kodeksu ponašanja Stranke umjerenih, nijedna odrasla osoba ne smije biti u vezi s osobom mlađom od 18 godina. Politička glasnogovornica Umjerenih, Monika Rubin, vezu Mikea Fonsece s 15-godišnjakinjom usporedila je s “groomingom”, opasnim alatom kojim predatori, kroz sustavnu manipulaciju, osobu dovode do točke u kojoj ona postaje njihova žrtva. “Grooming” je novim zakonom, koji je stupio na snagu 1. srpnja ove godine, u Danskoj zabranjen.

– To je proces u kojem počinitelj gradi odnos s djetetom s ciljem da dijete (očigledno dobrovoljno) sudjeluje u aktivnostima koje će zadovoljiti počinitelja. Izraz se stoga koristi za manipulaciju djetetom od strane seksualnog prijestupnika – objasnila je Rubin u svojoj objavi na Facebooku.

Nakon što su mediji objavili vijest o skandaloznoj vezi, oglasili su se i roditelji 15-godišnjakinje, pod uvjetom da ostanu anonimni.

– Stvari su se malo rano dogodile, ali u tome nema ništa loše. Uostalom, ljudi reagiraju na razliku u godinama. Ali imamo povjerenja u našu kćer i Mikea – rekao je otac u intervjuu za Ekstra Bladet. Supruga i on kažu kako je sve ovo “teško pogodilo njihovu obitelj, zbog čega im je kći, koja ide u 9. razred, uplašena i zabrinuta”.

– Mike je naš obiteljski prijatelj najmanje pet godina. Upoznali smo se jer nas obojicu zanimaju motocikli, a njegova veza s mojom kćeri započela je prije pet mjeseci – ispričao je otac.

Nakon što je Mike Fonseca napustio Stranku umjerenih, za TV 2 spomenuo je tri stranke u kojima se, kaže, mogao vidjeti u budućnosti. No sve tri – Socijaldemokrati, Venstre i Liberalni savez – odbile su ga. Nitko ga ne želi u svojim redovima. titox.net