Bebi iz Sopota se OBMOTALA DLAKA OKO PRSTA NA NOZI i počeo je pakao: Otac dečaka ispričao potresne detalje…

Region

Bebi iz Sopota se OBMOTALA DLAKA OKO PRSTA NA NOZI i počeo je pakao: Otac dečaka ispričao potresne detalje…

Neverovatna situacija dogodila se u ponedeljak porodici Stanisavljević kada se njihovoj tromesečnoj bebi dlaka obmotala oko nožnog prsta i pritom zaustavila cirukalaciju! Otac dečaka, Bojan, odmah je reagovao i odveo bebu u dom zdravlja u Sopotu i tu počinje čitava drama.

Bojan je ono kroz šta je prošla njegova tromesečna beba podelio na društvenoj mreži Fejsbuk, a mnogi tvrde da ovo nije usamljen slučaj te se ovakve nezgode, koliko god zvuče neverovatno, dešavaju sa malom decom češće no što mislimo.

Otac bebe Bojan Stanisavljevi ispričao je za “Blic” da je svoje dete, bebu staru tri meseca, odveo je kod lekara u ponedeljak u 16 časova, razlog – umrsila se dlaka oko prsta na nozi.

– Virio je kraj dlake, bilo je stegnuto tako da je prst počeo da crveni. Oni (lekari doma zdravlja Sopot, prim. aut.) su to probali da odmrse i na kraju su povukli za taj kraj i otkinuli dlaku, isprali ranu, previli i rekli nam da dođemo u sredu popodne na kontrolu i da ništa ne diramo – ispričao je otac.

Kako navodi dalje, u utorak, kada se dete probudilo, otac je odmotao zavoj, ali je prstić još više buknuo.

– Stavim dete u kola, odem opet u Sopot. Druga doktorka. Ulazim i ispričam šta je bilo juče i odmah tražim uput za Beograd. Kažu mi: “Čekaj da ga vidi doktorka”. Pogleda ga i kaže: “Nema ovde ništa”, previje i poručuje nam: “Idite kući nema potrebe da idete za Beograd, korona i sve ostalo… – prepričava otac.

Kreću kući, međutim, kako kaže, dete opet počinje da plače.

 

– Ja okrenem kola i pravac Beograd. Stižem u Tiršovu, primaju me bez uputa, i onda sasvim druga priča: “Šta ste čekali do sada!?”. Rekoh da su nas poslali kući, a mi smo sami došli – kaže Bojan Stanisavljević.

Odlaze, kaže, pravo kod hirurga gde lekar odmotava 4, 5 krugova dlake i kaže, tvrdi Stanisavljević: “Neću da vam govorim šta bi bilo do sutra popodne”.

– Majku i dete zadržavaju u bolnici i na svakih sat vremena obilazi ih i nadgledaju stanje prsta i, normalno, samo za jednu noć je otok spao – rakao je Bojan.

U izjavi za “Blic” Bojan kaže i da je beba sada dobro i najavljuje tužbu protiv lekara u Domu zdravlja Sopot.

Direktor DZ Sopot: Dlaka je bila sjajna i nije mogla precizno da se vidi

Direktor Doma zdravlja Sopot dr Bogdan Koroman potvrđuje za “Blic” da je beba primljena u ponedeljak u 17 sati u ovu ustanovu.

– Bebu je primila pedijatar dr Snežana Jović, koja je izabrani lekar deteta. Dete je pregledano, nije imalo temperaturu. U samoj ambulanti je pokušano da se ukloni dlaka, ali kako mi je rečeno, dlaka je bila sjajna i nije mogla precizno da se vidi. Zatim je previjen prst i dete je vraćeno kući sa preporukom roditeljima da u slučaju da se stanje pogorša dođu u ambulantu kako bi im dali uput za hirurga – rekao je dr Koroman za “Blic”.

Dodaje da su roditelji s bebom došli u utorak ujutru ponovo u ambulantu, a da ih je primio drugi pedijatar, dr Zorka Denić.

– Doktorka je pregledala bebu i kaže da se dete normalno ponašalo, nije imalo temperaturu. Ona je radi preventive uključila antibiotike detetu, ali lično nije smatrala da je u tom momentu bila potrebna dodatna intervencija. Roditeljima je saopštila da beba treba da se kontroliše, s obzirom da je narednog dana radio izabrani pedijatar deteta – kaže za “Blic” dr Koroman i zaključuje:

– To je sve proverljivo u kartonu. S druge strane, da li je procena pedijatra bila ispravna, ja kako direktor ne mogu da ulazim u to i da ocenjujem stručne stvari. Zna se ko je zadužen da ocenjuje lekarsku grešku.

Direktor napominje i da Dom zdravlja ima samo dva pedijatra, koji su zaduženi za celu opštinu, i jednog lekara opšte prakse koji radi isključivo sa školskom decom. (kutaknet.com / blic.rs)