Kupio kuću potpunim neznancima: Sedmočlana porodica živela u 20 kvadrata – Otac preplakao kod notara

Region

Kupio kuću potpunim neznancima: Sedmočlana porodica živela u 20 kvadrata – Otac preplakao kod notara

Muhamed Mušija iz Kaknja kupio je kuću sedmočlanoj porodici iz Donjega Vakufa i za to dao oko 1.950 evra. Nakon priče objavljene na Jutjub kanalu novinara Srećka Stipovića, Mušija kaže da se uopšte nije dvoumio. Prosto je rešio da kupi kuću porodici Kičin koja živi u dvadesetak kvadrata u tuđe kuće.

Posle njega pojavili su se donatori za stolariju, krov, struju, vodu, budući da je kuća bez krova i prozora, odnosno potrebna joj je kompletna obnova. Predsednik MZ Vrbas kaže nije očekivao ovakav odziv.

“Svi smo ostali iznenađeni i zatečeni solidarnošću običnih ljudi”, rekao je Vehidin Burzić.

Kuća se već čisti i sprema za obnovu a moguće je da do kraja ove godine bude i useljena.

 

“U naseljenom mestu Barice kod Donjeg Vakufa prodaje se kuća i dulum zemlje sa još jednim pomoćnim objektom za neverovatnih 1950 evra ili 3900 konvertibilnih maraka. Međutim to je puno novca za sedmočlanu porodicu Emine i Mersedina Kičin koja živi u jednoj sobici od dvadesetak kvadrata”, objavljeno je nedavno na Stipovićevom kanalu.

Predsednik MZ Vrbas Vehidin Burzić pokrenuo je akciju i pozvao Stipovića da pomogne porodici da otkupi kuću kako bi imali krov nad glavom. Sada su podstanari kod Eminine majke. Inače u toj jednoj kući stanuje čak 15 članova uže i šire porodice.

Govoreći o samom činu, Muhamed Mušija je otkrio kako je glava porodice plakao dok su potpisivali ugovor.

“Video sam ja da je momak pošten, sve vreme dok smo sedeli kod notara, on je plakao u neverici. Ja ga pitam što plačeš, kaže on, ja ne mogu da verujem da ću imati kuću. Ja mu kažem pa evo to je rešeno, evo čovek je tu koji prodaje kuću, koji će potpisati, evo pare su na stolu, nema razloga da sad… Džaba, kaže on, ja ne mogu da verujem”, opisao dirljiv događaj Muhamed, čovek koji je iz svog džepa izvadio novac i kupio kuću potpunim neznacima. blic.rs