(VIDEO) SVETLANA I DOBRICA IZ OKOLINE SVILAJNCA IMAJU 15-ORO DECE: Evo kako živi ova BROJNA PORODICA i koliko godina ima NAJMLAĐI ČLAN

Region

(VIDEO) SVETLANA I DOBRICA IZ OKOLINE SVILAJNCA IMAJU 15-ORO DECE: Evo kako živi ova BROJNA PORODICA i koliko godina ima NAJMLAĐI ČLAN

Dobrica i Svetlana Nikolić iz sela Roande kod Svilajnca za 32 godine braka izrodili su 15-oro dece – 10 sinova i 5 ćerki, a od najstarije dece imaju i unučiće. Porodica Nikolić poznata je u selu Roande, u kome je veliki broj kuća prazno jer su se vlasnici odselili u inostranstvo. Škola je u ovom selu otvorena samo zbog porodice Nikolić, a iz njihovog dvorišta se neprestano čuje graja. Dok najmlađi sin Nikola ima samo 6 godina, ovaj bračni par već ima i petoro unučadi!

– Trenutno u okolini nema niko brojniju porodicu. Moj otac je imao samo sestru i mene. Ali, ja sam oduvek želeo veliku porodicu i ništa mi nije teško da uradim za svoju decu. Uz dobru organizaciju i rad, sve se može. Teško je, ali ne žalim se – započinje priču Dobrica Nikolić.

Kada su se venčali, Dobrica je imao 20 godina, a Svetlana samo 16. Tada je već bila prvi put u drugom stanju, nosila je blizance – Marka i Miloša.

– Oni su već odrasli i od njih smo dobili unučiće. Marko živi u Švajcarskoj, ima sina i ćerku. I Miloš se isto oženio, on je u selu Vezičevo kod Petrovca i ima dva sina. Takođe, i nastarija čerka nam je podarila unuka – rekla je Slavica u emisiji “Nećete verovati”.

 

Naglašava da veliku pomoć ima od svoje dece i da zahvaljujući tome sve stigne da uradi, posebno joj ćerke pomažu oko spremanja hrane i kućnih poslova. Sada ima 48 godina, a najmlađeg sina Nikolu je rodila kada je imala 42. Mališani ističu da je mama više stroga, nego tata.

– Moram malo da budem stroga, nije lako sa tolikom decom, ali sve može da se stigne. Malo je naporno, jer po ceo dan imam obaveze, ali želeli smo da imamo puno dece i sada su oni naša snaga. Svakodnevno, na primer, treba ispeglati po nekoliko mašina veša. Takođe, kuvam uvek nekoliko jela, ko šta voli. Pored toga, očistitim kuću, a stignem i da održavam baštu – kaže Svetlana.

Dobrica dodaje da su jako visoki rashodi za ovoliku porodicu, ali i da radi više poslova, kako bi deci mogao da omogući sve što im je potrebno.

– Obrađujem 5 hektara svoje zemlje, sečem drva, kosim, a radim i druge uslužne stvari, koje su potrebne ljudima. Od toga hranimo decu. Više zaradom od rada, nego od poljoprivrede, ali tim namirnicama nahranim, bar, životinje.

Nikolići ističu da, iako je velika obaveza, nikako se ne kaju što imaju toliko dece i da su ponosni na njih! (Izvor: kurir.rs)