Ćerku na porođaju nisam ni pogledala, umrla sam za nju onog trena kad se rodila: Ispovest Beograđanke razara dušu

Ispovijesti

Ćerku na porođaju nisam ni pogledala, umrla sam za nju onog trena kad se rodila: Ispovest Beograđanke razara dušu

“Kada sam ostala u drugom stanju bila sam mlada i bez podrške roditelja da sačuvam dete. Zatrudnela sam sa čovekom koji nije imao nameru da me oženi, niti da podeli sa mnom odgovornost. Bacio mi je novac u lice za abortus, okrenuo se i otišao…”.

Ovim rečima počinje bolnu ispovest za Telegraf.rs Z. M. iz Beograda, koja je pre više od 20 godina ostavila svoje dete i nastavila dalje. Nikada je nije potražila. Kako kaže, sa roditeljima se posvađala, a muškarac sa kojim je zatrudnela prekinuo je sa njom svaku komunikaciju.

– Podrška su mi bile dve drugarice i žena kod koje sam iznajmila sobu – priča ona.

Priča ove žene nije usamljena, napuštene dece je, nažalost, oduvek bilo, a razlozi zašto se neko odlučio na taj korak često ostaju nepoznanica. Za ovakav čin nema opravdanja, ali jedno je sigurno, niko iz te priče ne izlazi neoštećen.

– Ne želim da govorim u preciznom vremenskom okviru iz razumljivih razloga i molila bih da me shvatite. Dakle, bilo je to pre više od 20 godina, bila sam mlada. Otac je bio strog, a majka ga je slepo slušala. Mladost ludost, a vremena teška, svi smo imali velike snove i težili ka nečemu boljem, pa tako i ja… – priča ova Beograđanka i nastavlja:

“Momak s kojim sam ostala u drugom stanju bio je približno mojih godina i nije bio zreo i spreman da sam donosi odluke već su to roditelji uradili umesto njega. Ljubav je slepa i kao i na početku svake veze, sve je lepo. Naravno, odmah sam pristala na sve i posle kraćeg zabavljanja ostala sam trudna. Nisam u početku ni znala niti razmišljala o tome, ali kada sam shvatila o čemu se radi, razmišljala sam kad je pravi trenutak da mu kažem, maštajući o tome kako se on raduje našem detetu i da je to ljubav za ceo život. Kažem, bili smo mladi”. (stil.kurir.rs)