Haos u Njemačkoj: Snježna oluja zatvorila aerodrom u Minhenu i izazvala brojne probleme

Region

Haos u Njemačkoj: Snježna oluja zatvorila aerodrom u Minhenu i izazvala brojne probleme

Na aerodromu u Minhenu u subotu su otkazani svi letovi nakon što je zimsko nevrijeme zahvatilo južnu Njemačku i dijelove Austrije i Švajcarske, što je uticalo na putovanja širom područja.

Nakon što je prvobitno najavljena obustava vazdušnog saobraćaja do subote u podne, aerodrom je kasnije najavio da će letovi biti otkazani do šest sati ujutro u nedjelju. Ostali aerodromi u regionu, uključujući i Cirih u Švajcarskoj, najavili kašnjenja i otkazivanja zbog vremenskih prilika.

Njemačka nacionalna željeznica saopštila je da su zaustavljeni vozovi do i od centralne stanice u Minhenu, savjetujući putnike da odgode ili preusmjere svoja putovanja. Novinska agencija dpa objavila je da su putnici u Minhenu i obližnjem gradu Ulmu proveli petak veče u vozovima zbog zastoja.

Zvaničnici njemačke Bundeslige objavili su da je otkazana fudbalska utakmica između minhenskog Bayerna i Union Berlina, zakazana za subotu popodne u Minhenu.

Vrijeme je izazvalo nesreće i incidente širom područja. Policija u Donjoj Bavarskoj, regiji sjeverozapadno od Minhena, objavila je da je odgovorila na 350 incidenata povezanih sa snijegom i ledom od petka naveče do subote ujutru, pri čemu je bilo i povrijeđenih osoba.

U Austriji i Švajcarskoj, nove snježne padavine navele su zvaničnike da podignu uzbunu zbog opasnosti od lavina. Pokrajine Tirol i Vorarlberg u zapadnoj Austriji podigle su svoja upozorenja o lavinama na drugi najviši nivo nakon što je tokom noći palo do 50 centimetara snijega. raport.ba