CELA EVROPA NA NOGAMA, SVI TRAŽE EMILI (13): Vratila se sa ekskurzije, roditelji je čekali ali se nije pojavila! TELEFON ISKLJUČEN

Region

CELA EVROPA NA NOGAMA, SVI TRAŽE EMILI (13): Vratila se sa ekskurzije, roditelji je čekali ali se nije pojavila! TELEFON ISKLJUČEN

Emili Hofman (13) nema od četvrtka! Učenica iz Lengenfelda unterm Štajna u Nemačkoj nestala je tog dana. Vratila se sa ekskurzije, zatim se je srela prijateljicu i imala je dogovoren susret sa porodicom u 17 sati, ali se nije pojavila.

“Pretpostavljamo da je Emili živa”, rekao je policijski nadzornik Kevin Klemen za BILD u ponedeljak. Trenutno nema dokaza o teškom zločinu.

Policija sada proširuje potragu za njom izvan nacionalnih granica. Njen telefon je pregledan, te analiza podataka i sa društvenih mreža i informacije svedoka, daju nadu da je živa, rekli su ranije iz policije za BILD.

“Međutim, u principu, rizik po život i telo još uvek se ne može isključiti”, dodali su.

“Nadamo se da će nam ovo dati nove informacije, na primer sa kim je razgovarala”, objasnili su iz policije, a njen telefon ne može da se locira jer je isključen od četvrtka, oko 17 sati.

Od njenog nestanka, policija je ispitivala njenu porodicu, prijatelje i decu iz škole. Već je bilo nekoliko akcija potrage, ali bez uspeha. Prema trenutnom stanju istrage, izvesno je da je Emili u četvrtak posle podne krenula vozom od železničke stanice Milhauzen do Lajnfelda im Ajhsfelda.

“Svedoci su videli devojku na železničkoj stanici Lajnfelde, naši psi tragači su uspeli da potvrde trag tamo”, objašnjava Klemen.

Policija veruje da je Emili možda otputovala vozom ili autobusom. Mogla je i da uđe u auto u Lajnfeldeu.

“Gde je otišla posle, još uvek se ne zna. Zbog toga je raspisana poternica u šengenskom prostoru”, dodao je on.

Kada je netragom nestala, pored mobilnog je imala samo novčanik sa 30 evra. Inače, nju je trebalo da pokupi član porodice na Peni pijaci u Milhauzenu u četvrtak u 17 časova, ali se ona nije pojavila.

Poslednji put ju je video prijatelj na autobuskoj stanici u Milhauzenu u 14.30. Policija nastavila da traži pomoć. Svako ko može da pruži informacije o tome gde se Emili Hofman nalazi treba da kontaktira policiju. (Kurir.rs/Bild)