“KAD BIRAŠ MUŽA, BIRAJ OCA SVOM DETETU”: Mudri saveti bake koja upozorava da ova 2 tipa muškaraca mogu da vas unište

Ispovijesti

“KAD BIRAŠ MUŽA, BIRAJ OCA SVOM DETETU”: Mudri saveti bake koja upozorava da ova 2 tipa muškaraca mogu da vas unište

Smatra se da je izbor životnog partnera jedan od najbitnijih u životu. Čovek sa kojim želimo da provedemo čitav život nije bilo koji muškarac.

Takođe, porodica budućeg supružnika igraće značajnu ulogu u celokupnom narednom životu, zato nemojte ignorisati vaspitanje, obrazovanje ili tradicionalne vrednosti u kojima je odgajan vaš partner. Žene poodmakle životne dobi imaju iskustvo na osnovu kog mogu sa sigurnošću da govore o nekim stvarima.

Jedna baka je tako poznata po priči koju je pričala svojim ćerkama, a potom i unukama. Ona je navodno iskusila život sa muškarcima različitih profila i svoje najmilije je želela da poštedi neuspeha. Prema njenim rečima, zato bi po svaku cenu trebalo izbegavati 2 tipa muškaraca.

– Prvi tip muškarca koga treba da izbegavate jeste kockar. To možda u početku izgleda kao zabava i igra, ali dok sklopite dlan o dlan, taj će vam uzeti sve što imate i ostaviće vas na ulici. Verujte mi da nijedna ljubav nije vredna toga da zbog nje izgubite sve što ste ikada u životu stekli. Kockari su sebični, ponašaju se tipski, a pojedini čak i mudro vrebaju svoj “plen”. Zato, čim primetite da muškarac ima sklonost ka kocki, okrenite se i bežite u suprotnom smeru koliko vas noge nose – prvi je savet te mudre žene.

Poroci su nešto najgore što se ikome može desiti. Pored kocke, drugi problem može biti i alkohol, a baka upravo na to i upozorava.

– Klonite se alkoholičara! Tu se ne računaju oni koji vole da popiju pokoju čašicu na slavljima ili nekim specijalnim prilikama. Ovde pričam o pravim alkoholičarima, koji bez izvesne doze alkohola ne mogu da preguraju dan. Takav čovek ima pre svega problem sa samim sobom, a vi ste mu samo slamka spasa koju pokušava da sa sobom odnese u ponor. Ne kaže se za džabe: “jednom alkoholičar, uvek alkoholičar”, a u domu u kom alkohol vodi glavnu reč, ljubav neće dobro proći. Ne verujte u prazne priče da će prestati da pije i da vas voli najviše na svetu. Takvi nisu sposobni ni da daju, niti da prihvate ljubav – mišljenje je te vremešne žene.

Baka navodi da za brak žena mora da bude i mudra i ne sme da dozvoli da je ljubav slepo vodi.

– Kada birate čoveka za brak, ne birate samo srcem, već i glavom i celom dušom. Birate oca svojoj budućoj deci i zeta na koga će vaši roditelji uvek moći da se oslone. Tako da ne budite sebični. Uzmite u obzir mišljenje svih bliskih ljudi, jer znajte da vam oni ne žele zlo. Vaš budući muž treba da bude brižan čovek velikog srca, koji će vam uvek stavljati do znanja da na njega možete da se oslonite. Prepoznaćete ga tako u milionima drugih. I naravno, ne sme da bude kockar, niti pijanac – zaključila je ta baka. (stil.kurir.rs)