Otac skrivio saobraćajnu nesreću, ostavio teško povrijeđenog sina u vozilu i pobjegao…

Region

Otac skrivio saobraćajnu nesreću, ostavio teško povrijeđenog sina u vozilu i pobjegao…

Vozač (25) koji je u noći s petka na subotu u slupanom vozilu nakon saobraćajne nesreće ostavio teško povrijeđenu bebu je otac djeteta koje ima samo šest mjeseci. Policija je objavila detalje nesreće. U noći s petka na subotu, (2. decembra) oko dva sata, jak prasak probudio je stanare četvrti oko Sylter Straße u Wiesbadenu.

Stanari su izašli na ulicu i vidjeli kako na boku leži demolirani VW Touran U olupini je bila uplakana beba, od vozača nije bilo traga, prenosi Fenix Magazin. Hitna pomoć je stigla brzo i zbrinula bebu koja je zadobila tešku povredu glave.

Prvobitni uviđaj na mjestu nesreće pokazao je kako se VW iz nepoznatog razloga zabio u pet parkiranih vozila, a potom i u uličnu rasvjetu. Do jutra su policajci u mraku tražili vozača nesreće, no on je u subotu tokom dana sam došao u policijsku postaju.

“Iznenada je muškarac iz Wiesbadena ušao u policijsku postaju na Willy-Brandt-Allee i tvrdio da je vozač VW Tourana koji je skrivio nesreću.

Tokom policijskog ispitivanja pokazalo se da je 25-godišnjak otac djeteta. Priznao je da je sina ostavio u dječjoj sjedalici”, saopćila je policija. Muškarac, ne samo da mora odgovarati za već utvrđeni bijeg, već i za nepružanje pomoći i napuštanje djeteta.

Beba se još uvijek nalazi u bolnici, ali je izvan životne opasnosti. Zašto je otac djeteta pobjegao i ostavio dijete u vozilu, policija nije objavila.N1