Roditelji u*ijene Mihaele: Mislila je da je svijet sigurno mjesto, vjerovala u dobro…

Region

Roditelji u*ijene Mihaele: Mislila je da je svijet sigurno mjesto, vjerovala u dobro…

Mihaela Berak nedavno je trebala proslaviti 21. rođendan. Njezin život naglo je završen 21. rujna ove godine kada ju je iz službenog pištolja ubio mladi policajac Marko Smažil, s kojim se kratko viđala. Mihaela je rođena 18. studenoga 2002. godine u Osijeku. Bila je odlična učenica tijekom cijelog školovanja. Njezina mama Jadranka za HRT-ovu emisiju Nedjeljom u 2 ispričala je da je bila radosna djevojka koja je oko sebe uvijek širila sreću.

“Naša Miha, naša radost, sve naše. Ona je bila dijete koje je oko sebe širilo pozitivu, okružena uvijek prijateljima, ambiciozna, uvijek smo suprug i ja znali reći da je imala svoj stav, od vremena kad je išla u vrtić znala je što će odjenuti… Pa sve do upisa na fakultet, kad je u sebi prepoznala onaj osjećaj da želi pomagati ljudima, da želi biti s djecom koja nemaju roditeljsku skrb, da želi podršku ženama koje su zlostavljane, koje su u sigurnim kućama, da svima njima pruži potrebnu podršku…”, rekla je Mihaelina majka kroz suze.

Uvijek je vjerovala u dobro”

“Tatu je zvala tajo, mamu je zvala mamice. I u onim trenucima kad je bilo najteže, ona je znala prići i uvijek onim svojim lijepim, crnim okicama pogledati, s puno sućuti, saslušati… Uvijek je vjerovala u dobro, znala je da ima dobro u ljudima. Mislila je da je svijet jedno sigurno mjesto. Bila je toliko puna dobrote i vedrine, borac za pravdu.

Jednom joj je profesorica rekla – pa ti si pravi harambaša, ti si ženski harambaša. I to je bila naša Miha”, ispričala je kroz suze njezina majka.

“Željela je ove godine položiti vozački ispit. I sama je radila po tri posla i svugdje gdje je radila, svi su imali samo lijepe riječi. Nismo mogli pojmiti da se ona više neće vratiti na naša vrata. Ponekad se nadam, pogledam navečer kad se probudim, možda se pojavi i kaže ‘mama, to je bila šala, vratila sam se’. Ne možemo, ne možemo shvatiti da našeg djeteta više nema. To je nemoguće”, kaže Mihaelina majka.

Mihaelini roditelji kažu i da im do danas, gotovo tri mjeseca nakon ubojstva, nitko iz policije nije izrazio sućut.

“Pokušaj zataškavanja, prije toga laganje da je sama izvršila samoubojstvo, je nama samo dodatno ozljeđivana rana. Mi znamo svoje dijete, nitko nije mogao pojmiti to što se plasiralo u medijima. Ne mogu shvatiti da je netko to mogao tako plasirati”, kaže majka.

“Mi smo saznali tko je Mihaelu ubio kad smo došli na patologiju. Mi smo sve iz medija čuli, nismo mogli doći sebi. Mi smo izgubili dijete, koje nam nitko ne može vratiti, ali taj nedostatak poštovanja prema žrtvi, prema roditeljima, sestri… je nešto što podjednako boli. Nikad nam sućut nisu izjavili. Nitko”, zaključuju Mihaelini roditelji. N1