“Ležala sam na podu, vrištala i na tri jezika ga molila da prestane”: Oglasila se Ruskinja (19) koju je brutalno pre*ukao dečko iz Srbije

Region

“Ležala sam na podu, vrištala i na tri jezika ga molila da prestane”: Oglasila se Ruskinja (19) koju je brutalno pre*ukao dečko iz Srbije

M.S. (29) iz Kosjerića, osumnjičen je da je fizički nasrnuo na svoju devojku A.R. (19) iz Rusije, u alkoholisan stanju. Za njim je raspisana potraga, kako saznaje “Blic”, dok se devojka oglasila nakon što su se proširile vesti da je pretrpela nasilje.

– Lice mi izgleda bolje. Ali mi je upućeno puno poruka mržnje posle svega, što je čudno. Napisala sam da je Srbin jer jeste Srbin i ništa više. Ja sam Ruskinja, naši narodi su braća. Ali loših ljudi ima svuda – napisala je devojka na svojoj društvenoj mreži, pa se još jednom dotakla nasilja koje je preživela.

– Sećam se kako sam ležala na podu i vrištala na tri jezika da prestane i da ga volim!

Nakon inicijalne objave i podeljenih fotografija masnica i podliva koji su u procesu zarastanja, objasnila je proces koji je prošla kada je prvi put potražila profesionalnu pomoć za svoje povrede.

– Ceo dan sam provela u policiji. Ponovo smo otišli u bolnicu, gde sam bila poslednji put kada sam došla sama po uput. Prošli put je osoblje na šalteru bilo veoma neprijatno i grubo prema meni, i bila sam zbunjena što nisam dobila nikakvu pomoć ili neophodnu papirologiju – napisala je devojka.

Osvrnula se i na to dokle je stigao proces istrage, kao i da je i dalje bez dokumenata, koje joj je navodno ukrao bivši dečko M.S.

– Prošli put su me vozila Hitne pomoći odvezla, ali sam morala da se vraćam sama kući, pogotovo u mom stanju. Danas sam išla u pratnji policije, i hvala im na tome jer ne bih mogla sama da sve uradim. Stvari napreduju, ali veoma sporo… Ne razumem zašto je još uvek na slobodi, a ja bez dokumenata – završava devojka i dodaje da je “zahvalna za pomoć srpske policije, ali i svih koji je podržavaju iz Rusije”.

Podsećamo, prema našim saznanjima, M.S. je 4. decembra u jutarnjim satima, dok su devojka i on bili u iznajmljenom stanu, u alkoholisanom stanju, fizički nasrnuo na nju. Pretučena devojka je na društvenim mrežama objavila jezive fotografije na kojima se vide podlivi i masnice po licu i telu.

– Prilikom uzimanja izjave, kako saznajemo, devojka nije znala kako se osumnjičeni preziva i dala je pogrešnu adresu gde su živeli – kaže izvor “Blica” upoznat sa slučajem.

– Za njim je raspisana potraga i više patrola policije i inspektori su bili na adresi, ali niko nije otvarao vrata stana – kaže izvor “Blica”.

Kako saznajemo, osumnjičeni ne poseduje oružje u legalnom posedu i nije bilo ranijih prijava za nasilje. Uz podeljene fotografije hematoma ispod očiju, na rukama i leđima, posekotina i modrica, devojka je objasnila o čemu se radi.

“Moj bivši dečko je ovo uradio. Bacio mi je pasoše i izvod iz matične knjige rođenih. Maltretirao me je i tukao, pretio mi je. Uzeo mi je svu moju ušteđevinu. Razbio mi je dva mobilna telefona. Imam rane na glavi. Ostavio me je bez posla i bukvalno svega. Nemam načina da napustim zemlju. Nikada ti neću oprostiti S.”, napisala je ona. (blic.rs)