REKONSTRUKCIJA U*ISTVA VANJE: Novinari prošli putem kojim su je u*ice vozile, na mestu gde su je zakopali OPUŠCI i TRAGOVI OBUĆE…

Region

REKONSTRUKCIJA U*ISTVA VANJE: Novinari prošli putem kojim su je u*ice vozile, na mestu gde su je zakopali OPUŠCI i TRAGOVI OBUĆE…

Televizija Telma iz Severne Makedonije objavila je video snimak koji predstavlja rekonstrukciju puta kojim su ubice Vanje Đorčevske (14) prošle sve do mesta gde su je zakopali. U njemu je prikazano kako su se oni kretali od pet sati u ponedeljak 27. novembra.

Tog jutra u Skoplju u 7.27 sati su oteli devojčicu, vezali joj ruke i noge, stavili u vreću za spavanje i ubacili u gepek “sitroena”. U tekstu o rekonstrukciji zločina Telma navodi da je Ljupčo Palevski Palčo, glavni osumnjičeni koji je uhapšen u Turskoj i čeka izručenje Skoplju, vozio “reno kangu” koji je išao ispred “sitroena”.

Navodi se da su u atar sela Brazda stigli oko 8.15 sati, a da je “sitroen” zapaljen u 9.37, što je utvrđenu na osnovu dima koji se dizao iz tog pravca, a prikazan je na snimku koji je ranije objavio Portaliks. Osumnjičeni su naveli da je devojčica ubijena oko 10 sati.

Pri kraju snimka vidi se mesto gde je Vanja zakopana na brdu koje je vazdušnom linijom povezano sa mestom na kojem je zapaljen “sitroen”. Telma navodi da je na tom mestu vidljivo nedavno prisustvo ljudi. Im svežih opušaka cigareta, tragovi obuće i i otaci sa rokom trajanja do 15. decembra.

Navodi se da su vlasti pronašle dva pištolja, ali se još ne zna da li su povezani s ubistvom. (Kurir.rs/Telma.com.mk)