Vladimir (2) Nije Preživeo Pad Sa Prozora, Za Život Njegovog Brata (3) Se Bore: Majka Ih Bacila Sa 2. Sprata

Region

Vladimir (2) Nije Preživeo Pad Sa Prozora, Za Život Njegovog Brata (3) Se Bore: Majka Ih Bacila Sa 2. Sprata

“Dečak je u izuzetno teškom stanju, životno je ugrožen. Mogu da kažem moždano mrtav. Nažalost, ne postoji ništa neurohirurški što bismo mogli da uradimo”, naveli su iz bolnice

Gabrijel (3) bori se za život u bolnici u Rumuniji nakon što se njegova majka, sa njim i njegovim bratom Vladimirom (2) u nedelju bacila sa prozora 2. sprata motela u Botošanima.

Mali Vladimir je ostao na mestu mrtav, dok je majka pala na sims ispod prvog sprata i preživela. Nakon tragedije, pretila je još dva sata da će da skoči. Hitna pomoć prevezla je trogodišnjeg Gabrijela u bolnicu, ali su prognoze lekara veoma loše.

“Dečak je u izuzetno teškom stanju, životno je ugrožen. Mogu da kažem moždano mrtav. Nažalost, ne postoji ništa neurohirurški što bismo mogli da uradimo”, naveli su iz bolnice.

Majka (23) je u nedelju čitav dan provela sa decom na igralištu u Botošanima. Ona se kasno prijavila u motel pod izgovorom da joj je pobegao poslednji autobus za rodni grad. Na kraju ju je recepcionar pustio da prenoći sa decom, iako kod sebe nije imala dokumenta.

Kako je utvrdila istraga, suprugu Aleksandru, koji trenutno živi i radi u Bukureštu je nešto pre ponoći poslala oproštajnu poruku, a potom je probudila decu i sa njima u naručju se bacila sa prozora. Dečaci su pali na trotoar ispred motela, dok se majka prizemljila na nadstrešnicu kod 1. sprata.

Kada su stigle policijske i lekarske ekipe, ona je pretila da će se dokrajčiti. Hitna pomoć je mogla samo da konstatuje smrt Vladimira, dok su Gabrijela prevezli u bolnicu. Pregovarački timovi su potom još dva sata ubeđivali majku da siđe.

Dok su trajali pregovori sve vreme je govorila da hoće da se ubije jer je naudila deci, a nije to želela. Otac dečaka je rekao da mu je stravična poruka stigla oko 23.30.

“Hvala ti što si me naterao da uradim nešto što nisam nikako želela. Nadam se da si srećan što si nas se rešio i što više ne moraš da nam šalješ novac. Shvatila sam da ti je to bila najveća muka. Želim ti da zadržiš sav novac. Žalim zbog svega, i što sam se udala za tebe, zbog svega… Odlazim od kuće. Žao mi dece, nije njihova krivica, ali ne mogu da ih ostavim, jer niko ih neće voleti. Nadam se da si srećan bez nas. Zbogom! Sve sam pokušala da uradim za tebe, za tvoju majku, tvog oca, za sve vas. Ostavila sam decu i bez igračaka i bez odeće, uzmite sve, vi koji ste na mene gledali kao da sam dadilja”, pisalo je u poruci koju je poslala suprugu pre nego što je bacila decu sa prozora motela.

Aleksandar kaže da ne zna zašto mu je poslala takvu poruku i zašto je naudila deci.

“Nije bila odbačena, svaki dan smo razgovarali. Uvek sam je pitao šta rade deca. Kada im je trebao novac, uvek sam slao da ima da kupi sve što deci fali. Svi su je voleli”, rekao je otac dečaka.

Mali Vladimir koji je tragično stradao trebalo je u subotu da proslavi 2. rođendan. Majka je primljena u psihijatrijsku ustanovu, i protiv nje je pokrenuta krivična prijava za ubistvo i pokušaj ubistva.

Napomena: Prilikom objave teksta stajalo je da je ime drugog deteta Danijel, kako su naveli rumunski mediji. Međutim, naknadno je ustanovljeno da se dete zove Gabrijel, te su vršene korekcije u vesti. (Telegraf.rs)