Hitna služba o trudnici i njenom mužu koji su poginuli kod Negotina: “Par minuta je bilo ključno da se spase beba, nažalost rođena je mrtva”

Region

Hitna služba o trudnici i njenom mužu koji su poginuli kod Negotina: “Par minuta je bilo ključno da se spase beba, nažalost rođena je mrtva”

Trudnica A.R. koja je sinoć poginula u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u selu Kobišnica kod Negotina, preminula je na licu mesta, saznaje „Blic“.

– Povređena trudnica nije davala znake života i hitno je prevezena u Hitnu službu. S obzirom da je bila u sedmom mesecu trudnoće, lekari su uložili sve napore da spasu bebu ali nažalost, bezuspešno – kazala je dr Aleksandra Paunović, načelnica Hitne službe u Negotinu.

Njen vanbračni suprug S.S. (19) je, kako ističe dr Paunović, na licu mesta davao znake života ali je, nešto kasnije, u Hitnoj službi podlegao povredama.

– On je po dolasku lekara hitne službe davao znake života na terenu i takođe je hitno prevezen u Hitnu službu. Uz sve mere reanimacije, podlegao je povredama. Verovatno usled traume i glave, vratne kičme i grudnog koša mladić je preminuo – dodaje dr Paunović.

Kako saznajemo, trudnica je odmah prebačena u operacionu salu, gde su lekari pokušavali na sve načine da sačuvaju bebu. I pored napora doktora, devojčica je rođena mrtva. Kako objašnjavaju doktori kod ovakvih slučajeva prvih nekoliko minuta je presudno za spašavanje bebe.

Telo mlade trudnice i povređenog mladića su iz automobila izvlačili vatrogasci. Uzrok nesreće je najverovatnije gubitak kontrole nad vozilom. Do nezgode je došlo kada je njihov automobil sleteo sa kolovoza i udario u objekat pored puta. (blic.rs)