Bravo dijete drago: Pjesmom “Čuješ li svijete” učenik Erol Begić iz Konjica poslao snažnu poruku mira

Region

Bravo dijete drago: Pjesmom “Čuješ li svijete” učenik Erol Begić iz Konjica poslao snažnu poruku mira

Pjesmom “Čuješ li svijete” učenik Erol Begić (13) iz Konjica poslao snažnu poruku mira Prva osnovna škola Konjic uz pokroviteljstvo Grada Konjica u proteklim danima aktivno je provodila aktivnosti koje su rezultirale snimljenim spotom za pjesmu “Čuješ li svijete”, čiji je autor učenik Erol Begić.

Pjesma je svojevrsna poruka mira djece Konjica upućena svijetu, koja je prvi put izvedena tokom obilježavanja Dana državnosti BiH u Konjicu, a čiji spot je objavljen u srijedu. Hvala što ste me podržali u ovom projektu. Ja najviše volim pisati, pjevati i svirati, tako da ću odraslima samo reći hvala – kazao je Begić, a saopćeno je iz Grada Konjica.

Direktor Prve osnovne škole Omer Kozić tokom premijernog predstavljanja spota, koje je organizirano u prostorijama škole, zahvalio je Gradu na kontinuiranoj podršci školi, kao i svim obrazovnim ustanovama na području Konjica, upućujući riječi zahvalnosti svima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta.

– Ovo je prilika da čestitam Erolu na pjesmi i trudu, njegovim roditeljima i nastavnicima na podršci, a kolegici Sadi Korić na ideji da naša škola uradi nešto ovakvo – naglasio je Kozić.

Tokom predstavljanja spota za pjesmu “Čuješ li svijete” ekipa u sastavu Vanja Alikadić, Emir Tucaković i Edis Macić, koja je bila angažovana na muzičkoj, produkcijskoj i video obradi pjesme i spota, iskazala je zadovoljstvo zbog uspješno realiziranog zajedničkog projekta, koji im je, kako su naveli, bio izazov i čast. ekskluziva.ba