Gradi kuću trokatnicu i šokirao se: “U BiH nema više majstora za 100 KM, sad traže 100 eura dnevnicu, plus hranu!”

Region

Gradi kuću trokatnicu i šokirao se: “U BiH nema više majstora za 100 KM, sad traže 100 eura dnevnicu, plus hranu!”

Portalu Gpmaljevac.com javio se čitatelj koji živi i radi na zapadu EU, a gradi kuću u Bosni i Hercegovini. Naime, on u svom rodnom kraju na području USK gradi malo veću kuću da ima za sebe kad se jednog dana aBd po stare dane vrati u svoju Bosnu i Hercegovinu.

U potrazi za majstorima i pomoćnim radnicima se šokirao kad je čuo koje cijene imaju. “On meni kao majstor traži 100 eura, dva obroka i kafu, a pomoćni radnik traži 60 eura plus sve ostalo, a kao šlag na to sve neki hoće i cigarete!?”

To sve skupa je, ako ćemo u koverbitilnim markama, majstor i pomoćnik u paketu sa svim uslovima danas mene koštaju oko 400 KM, mene zanima ako su takve cijene normalne, zašto onda narod odlazi iz BiH?, šokirano govori naš pratioc.

Ja znam da nema radne snage, sve ošlo vani, ali nema ni tih para vani koliko pojedinci misle, jer tu dnevnicu nemamo ni mi koji radimo po bijelom svijetu, govori razočarani vlasnik započete bauštele na području USK.Ja ne znam gdje sve ovo vodi ali ka dobrom sigurno ne, otelo se kontroli, dodaje za kraj čitatelj. titox.net