Ukinut pritvor hirurgu optuženom za pre*ijanje supruge: Sumnja se da ju je da*io kablom, vređao i ponižavao…

Region

Ukinut pritvor hirurgu optuženom za pre*ijanje supruge: Sumnja se da ju je da*io kablom, vređao i ponižavao…

Hirurg se optužnicom tereti za krivična dela nasilje u porodici, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija Treći osnovni sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor hirurgu Vojno-medicinske akademije N.O. optuženom za prebijanje supruge u januaru ove godine.

Sud mu je ukinuo pritvor i zamenio merom zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor (nanogica).

Na današnjem suđenju ispitana su dva svedoka, jedan policajac kojeg je predložilo tužilaštvo i kum optuženog kojeg je predložila odbrana. Veštaci su na jednom od prethodnih suđenja naveli da je N.O. bila bitno smanjena uračunljivost u trenutku izvršenja dela.

Oštećena I.O. je na početku ovog postupka iskoristila svoje zakonsko pravo da kao njegova supruga ne svedoči u postupku, nakon čega je sud iz dokaza izdvojio njen iskaz, kao i pojedina veštačenja u kojima se veštaci pozivaju na njen iskaz.

I.O. je tada rekla i da se ne pridružuje krivičnom gonjenju i da ne ističe imovinsko-pravni zahtev. Ona je svoju odluku obrazložila sudu time da je odlučila da ne svedoči najviše zbog troje maloletne dece kojima je potreban otac, odnosno oba roditelja, dodajući da medijska eksponiranost zbog ovog slučaja utiče kako na nju tako i na decu.

Oštećena, koja inače ima status posebno osetljivog svedoka u ovom postupku, je kazala da su ona i optuženi imali dovoljno vremena da razmisle o svemu, te su odlučili da sve urade u interesu njihove dece, dodajući da samo želi “da se ova agonija završi”.

On je danas doveden iz pritvora u kojem je od hapšenja 1.februara. Hirurg se optužnicom tereti za krivična dela nasilje u porodici, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, saopštilo je to tužilaštvo. Tužilaštvo je predložilo sudu da se okrivljenom zbog izvršenja navedenih krivičnih dela izrekne kazna shodno zakonu.

Kako je ranije saopšteno, lekar je osumnjičen da je od početka januara do početka februara svoju suprugu udarao rukama i nogama po glavi i celom telu, kao i predmetima u nameri da je teško povredi. Takođe, sumnja se da je davio kablom, čupao za kosu, upućivao joj pretnje, vređao i ponižavao je. I. O. je kako se sumnja, svojoj supruzi naneo višestruke povrede glave, butina, vrata, trupa i ruku, usled čega su joj polomljena dva rebra, kao i leva laktična kost, koje povrede se kvalifikuju kao teška telesna povreda. (Telegraf.rs