(VIDEO) “MAJKA MI SE UDALA ZA SVEKRA I RODILA MU ĆERKU, ZAJEDNO SMO BILE TRUDNE”: ŠOK ISPOVEST BOSANKE KOJA JE SAHRANILA 5 DECE

Zanimljivosti

(VIDEO) “MAJKA MI SE UDALA ZA SVEKRA I RODILA MU ĆERKU, ZAJEDNO SMO BILE TRUDNE”: ŠOK ISPOVEST BOSANKE KOJA JE SAHRANILA 5 DECE

Bosanka Emina Habibović ima nevjerovatnu životnu priču koja krije filmske detalje. Naime, Emina je imala svega 18 godina kad se udala, a rodila je osmoro dece, od kojih je petoro umrlo. Operisala je kuk, pa je zdravlje ne služi baš najbolje, ali uprkos svemu, nije izgubila vedrinu i vjeru da će biti bolje.

– Ja sam se mlada udala, rodila sam osmoro djece. Umrlo mi prvo dijete, od tri godine, drugo je umrlo od godinu, treće je umrlo od 20 dana – jedno mi umrlo, pa sam kasnije opet rodila drugo. Taman što sam ukopala dva muška dijeteta, rodila sam žensko – koje je umrlo. – objasnila je baka Emina i dodala – Muž mi je imao 4 operacije, imao je minimalnu penziju. Umro je od infarkta.

Njena majka imala je padavice, a kako Emina kaže, zbog toga je morala da se uda za svog svekra, kojem je rodila dijete.

– Moja mati se udala za svog svekra, imala je dva sina i mene. Bila je udovica, imala je pastorka koji je poginuo, a za njega je dobila penziju. Ona je troje nas othranila sa mukom i patnjom. Onda je i meni došla sudbina da se udam. Udam se ja, a moja mama se uda za svekra. Živeli smo fino.

Emina je ostala trudna u isto vrijeme kad i njena majka, te su zajedno gajile djecu, sve dok zla kob nije došla po svoje.

– Nas dve smo zajedno ostale trudne, rodila mi je sestru, a ja sam trebala da rodim 15 dana poslije nje. Kaže ona meni “Sine, ja sam se riješila, a kako ćeš ti?”, ja rek’o “K’o i ti, kako mi je Bog dao”. Ubrzo sam se i ja porodila. Ona je imala mljeka, a ja nisam. Na kraju je ona dojila moje dijete. Prvo nadoji moje dijete, pa onda svoje. – iskrena je bila Emina.

– Njeno dijete jelo je sve, a moje nije htjelo ništa. Dijete mi je živelo godinu data i umrlo. stil.kurir.rs