Hanka Paldum o sinu: ‘Ne želim ga vidjeti…’

Hanka Paldum o sinu: ‘Ne želim ga vidjeti…’

Uspjela je izgraditi zavidnu karijeru, ali dok su joj u poslu cvjetale ruže, privatni život joj nije uvijek bio lak. Pjevačica iz braka s Muradifom Brkićem ima sina Mirzada i kćer Minelu koja je sretno udana i ima, također, dvoje djece. Međutim, Hankin sin dosta se razlikuje od svoje sestre i o njemu se svojevremeno naširoko pisalo.

On je 2021. godine bio uhićen, kako prenose susjedni mediji, u Neumu zbog napastovanja jedne djevojke (26) i prisiljavanja na intimne odnose, a to nije bio prvi put da Hankin sin ima probleme sa zakonom. Mirzad je osuđen na dvije godine zatvora jer je automobilom 2014. godine, udario tri pješaka, žene koje su stajale na autobusnoj stanici, od kojih su dvije bile teško povrijeđene.

Brkić je tada podvrgnut testu na droge, a u krvi su mu nađene psihoaktivne supstance amfetamin. Brkić je tada bio uhićen, a potom je pobjegao policiji, koja ga je pet i pol sati jurila po Sarajevu. Hanka je tada branila sina i smatra da je kazna koju je dobio stroga.

Teško mi je kao što bi bilo svakoj majci, ali tu emociju držim za sebe. Moj sin je dobro, u jednu ruku, iako ne može biti dobro zato što je u zatvoru. On je osuđen na dvije godine zatvora zbog prometne nesreće koju je počinio. On služi svoju kaznu i na sreću nije bio teško povrijeđen.

Svi su napravili da je on jedan zločest momak, a osuđen je na tako veliku kaznu samo zato što je sin Hanke Paldum. Mnogi su mi rekli da za to što je napravio nije trebao dobiti ni godinu dana. Svakom djetetu je teret kada mu je roditelj poznat i popularan jer tada presuđuju druge stvari’, pričala je tad pjevačica.

Njen nasljednik je bio pod stalnim nadzorom psihijatara zbog ranijeg konzumiranja droga, a zabrinuta majka ga je stalno posjećivala.

Nakon prometne koju je izazvao, sud mu je odredio obavezno liječenje, a Hanka ga je tada poslala na odvikavanje u najbolju njemačku bolnicu. ekskluziva.ba

Share this content:

You May Have Missed