NA DAN VENČANJA OSETILA TRNJENJE PO TELU: Mišel posle par meseci počela da gubi vid i govor, a onda otkrila JEZIVU ISTINU

NA DAN VENČANJA OSETILA TRNJENJE PO TELU: Mišel posle par meseci počela da gubi vid i govor, a onda otkrila JEZIVU ISTINU

Mišel, koja je odrasla u blizini Honitona u Devonu , dobila je NHS i privatni tretman, ali je do početka 2021. izgubila skoro moć govora, vida i pokretljivosti. Preminula je u junu te godine – 19 meseci nakon dijagnoze i neposredno pre svog 40. rođendana.

Iza Mišel, koja je radila u odnosima s javnošću, ostali su suprug Sajmon i deca Oto i Popi. Njena porodica je od tada prikupila više od 7.000 funti za istraživanje tumora mozga u njeno sećanje.

Mišelina sestra Sem Vilijams opisala ju je kao „najlepšu, najljubazniju, najzanimljiviju, zabavnu osobu koju su voleli svi koji su je poznavali“. Rekla je da je Mišel živela srećno i zdravo sve dok njena muka nije počela pre pet godina.

„Na dan venčanja Mišel je spomenula da ima osećaj peckanja na licu pomalo poput igle“, rekla je Sem.

„Sećam se da ju je mama ohrabrivala da ne brine o tome i savetovala joj je da ode kod lekara opšte prakse kada se venčanje završi. Osećamo se zahvalnim što pre toga nismo znali za Mišelin tumor na mozgu.”

Nekoliko dana kasnije, Mišel je otišla kod lekara da uradi neke krvne analize, koje „nisu otkrile ništa zabrinjavajuće“. Ali njeni simptomi su se pogoršavali i, kao i osećaj peckanja u licu i rukama, počela je da oseća neverovatnu vrtoglavicu . Nakon još nekoliko poseta lekaru opšte prakse, upućena je na magnetnu rezonancu i poslata u hitnu pomoć.

Hirurg je otkrio da su pronašli tumor na mozgu i da zbog njegove lokacije duboko u moždanom stablu nisu mogli da operišu. Jedini tretman koji joj je bio na raspolaganju bila je radioterapija i hemoterapija.

„Mišel je bila veoma obazriva što se tiče zdravlja, tako da je saznanje da ima rak delovalo tako nepravedno, ali ubrzo smo shvatili koliko su tumori na mozgu neselektivni. To je izgledalo tako nepravedno“, rekala je Sem.

Nedelju dana kasnije, potvrđeno je da Mišel ima gliom moždanog stabla – rast kancerogenih ćelija u predelu koji povezuje bazu mozga sa kičmenom moždinom.

Počela je terapiju, ali ubrzo je dobila rezultate novog ispitivanja.”Pokazali su da je tumor porastao. Bilo je razorno”, rekla je Sem. Pokušala je sa dve vrste hemoterapije, ali nijedna nije uspela da smanji njen tumor.

Početkom 2021, Mišel je još uvek mogla da ide u kratke šetnje, ali je bila veoma nestabilna i vid joj je počeo da se gubi.

„Cela naša porodica je pretraživala internet u potrazi za medicinskim ispitivanjima ili najsavremenijim tretmanima koji bi mogli da ponude samo tračak nade nakon bezbrojnih ćorsokaka, a sve to ima veliku cenu“, rekla je ona.

„Uspela je u jednoj rundi imunoterapije, koja je koštala desetine hiljada funti koje su nam ljudi tako velikodušno donirali. Čak i ako joj je ovo samo dalo malo više vremena sa porodicom, vredelo je toga.” (Kurir.rs/ The Sun/ Preneo: T.A.)

Share this content:

You May Have Missed