OD OBIČNE POVREDE PRSTA DO BORBE ZA ŽIVOT / Ko su doktori koji su joj uništili ruku

OD OBIČNE POVREDE PRSTA DO BORBE ZA ŽIVOT / Ko su doktori koji su joj uništili ruku

Elena Milašinović iz Banjaluke pretrpjela je ozbiljne zdravstvene komplikacije nakon naizgled bezazlenog pada na poslu. Nakon što je pala i primijetila malu povredu na prstu, odlučila je otići u Univerzitetski klinički centar kako bi provjerila da li je sve u redu.

„Pala sam na ruku i vidjela malu otvorenu ranu na prstu. Otišla sam na UKC da obavim rendgen i vidim ima li fraktura. Doktorica je rekla da nema, stavila mi gips i nije mi preporučila nikakav antibiotik. Vratila sam se kući misleći da je sve u redu“, prisjeća se Elena.

Sljedećeg dana, uz nagovor roditelja, ponovo se vratila na UKC jer se osjećala loše. Ruka je bila otečena do ramena i imala je visoku temperaturu. Tada je postalo jasno da je terapija pogrešno procijenjena, što je dovelo do komplikacija.

„Vratila sam se na UKC i otkriveno je da imam sepsu. CRP mi je bio 400. Ljekari su se tada fokusirali na spašavanje mog života, a ne na povredu prsta“, priča Elena.

Uslijedilo je nekoliko operacija, ali su prognoze za prst bile loše. Doktori su joj predložili amputaciju prsta, ali je Elena odlučila potražiti drugo mišljenje u Beogradu.

„Na svoju odgovornost sam tražila da me prebace u Beograd. Tamo me je operisao doktor mikrohirurg Palibrk Tomislav, koji mi je spasio prst. Još uvijek sam u Beogradu, primam terapije i oporavljam se. Neizmjerno sam zahvalna dr Palibrku jer je spašavanjem prsta spašen i moj način života“, objašnjava Elena. Pa

Ko je Elena Milašinović?

Elena je ostvarila izvanredne poslovne uspjehe kao fizioterapeut. Vlasnica je „Studija za masažu i fizikalnu terapiju Elena“ u Banjaluci i osnivač Škole masaže. Donijela je brojne nagrade sa svjetskih takmičenja u masažama i postala sudija na tim takmičenjima. Krajem prošle godine postala je i ambasador švedske firme „Friskonomen“.

Pored uspijeha u masažama, Elena je postizala vrhunske rezultate i u plivanju. Takođe je sudija na plivačkim takmičenjima i često ističe da je djetinjstvo i mladost posvetila tom sportu. Elena je pored povrede sudila na nekoliko svjetskih takmičenja u ova dva mjeseca.

Elena je našoj redakciji poslala fotografije povrede, ali ih zbog uznemirujućeg sadržaja nećemo objaviti bez cenzure. ekskluziva.ba

Share this content:

You May Have Missed