NASMEJAN IZAŠAO IZ BOLNICE I PRAVAC RADNO MESTO! Prva slika Miloša, žandarma ranjenog samostrelom koji je savladao teroristu VIDEO

NASMEJAN IZAŠAO IZ BOLNICE I PRAVAC RADNO MESTO! Prva slika Miloša, žandarma ranjenog samostrelom koji je savladao teroristu VIDEO

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić danas je u Odredu Žandarmerije u Beogradu, uz špalir i gromki aplauz kolega, prisustvovao svečanom dočeku povređenog žandarma Miloša Jevremovića koji je upravo izašao iz bolnice.

Ministar Dačić lično je dočekao pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića, a njega su i kolege iz beogradskog odreda Žandarmerije dočekale aplauzom dok je prolazio kroz špalir.

– Danas je izašao iz bolnice naš herojski pripadnik Miloš Jevremović i hvala Bogu on je, iako je bio ranjen na jako nezgodnom mestu, u vrat, sada dobro nakon uspešne operacije jer strela nije pogodila vitalni krvni sud. Za nas je nabitnije da je on uspeo da sačuva svoj život, a onda i da prikaže veliko herojstvo i onesposobi napadača iako je bio povređen – rekao je ministar i dodao:

Dirnuo me i ovaj doček njegovih kolega, a i celo društvo je svih ovih dana divilo njegovom herojstvu. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da će odlikovati Miloša kada izađe iz bolnice i to će se i desiti – rekao je ministar.

 

On je napomenuo da je posle terorističkog napada u kom je Miloš ranjen usledilo više hapšenja i da je nakon toga usledila i odluka o ukidanju crvenog stepena upozorenja bezbednosti. Ministar je nakon toga Milošu uručio plaketu za izuzetnu hrabrost i posvećenost policijskom poslu, nakon čega se javnosti obratio i Miloš Jevremović.

“Nadam se da su moje kolege ponosne na mene”

– Ja sam dobro, kao što vidite, nadam se da su moje kolege ponosne na mene i ministar naravno. Mislim da Srbija treba da bude ponosna na ljude kao što sam ja, da se ne hvalim, ovde ima mnogo momaka koji su vredni i koji žele da Srbija bude bezbedna – rekao je Miloš.

Komandant beogradskog odreda Žandarmerije takođe je uručio plaketu Jevremoviću i istakao da Miloš kobnog dana pokazao veliku hrabrost. On je tog dana pokazao i odlučnost i smirenost, ispoštovao je sve procedure i možemo samo da se divimo njegovom činu – rekao je komandant Saša Kosović.

Podsetimo, žandarm Miloš Jevremović operisan je u Urgentnom centru Srbije nakon terorističkog napada ispred izraelske ambasade u Beogradu u kojem je ranjen samostrelom u vrat. Iako teško ranjen, Miloš je u samoodbrani hicima iz vatrenog oružja neutralisao teroristu na licu mesta.

 

Kako se može videti, on je danas nasmejan izašao iz bolnice s povezom preko vrata. Njega su pozdravile kolege koje su mu napravile špalir i aplaudirale a srdačno se zagrlio i sa ministrom MUP Ivicom Dačićem.

Kako je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, hrabri Miloš će biti odlikovan!

Podsećanja radi, pripadnik Žandarmerije Miloš Jevremović (34) ranjen je 29. juna. Napadač je bioMiloš Žujović (25), versko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca, koji je prešao u islam i preselio se u Novi Pazar.

Jevremović je u samoodbrani pucao na Žujovića, koji je preminuo od zadobijenih povreda. kurir.rs

Share this content:

You May Have Missed