OVO JE DIJANA KOJU JE UBIO MEDVJED Zvala spasioce prije užasa i očajnički tražila pomoć: Vrištala je “medved dolazi”, a onda muk

OVO JE DIJANA KOJU JE UBIO MEDVJED Zvala spasioce prije užasa i očajnički tražila pomoć: Vrištala je “medved dolazi”, a onda muk

Tinejdžerka Dijana (19) u Rumuniji ubijena je u napadu medveda nakon što ju je životinja odvukla, a zatim bacila niz liticu visoku oko 100 metara dok je bila u šetnji sa svojim dečkom.

Tragedija se dogodila pod užasnutim pogledom njenog dečka, a mogli su da je čuju preko telefona i dispečeri koje su i devojka i njen dečko zvali u pomoć. Ali bilo je prekasno.

Kako navode rumunski mediji, izgleda da su dvoje mladih u početku dobili nekoliko saveta da pokušaju da se otarase prisustva medveda, ali im ništa nije pomoglo.

Njih dvoje su istovremeno pozvali 112, pri čemu je 19-godišnju devojku napao i vukao medved.

“Bila je prestravljena… vikala je: ‘Medved je sve bliže i bliže!’. Sve se dešavalo uživo, dispečer 112 je bio na telefonu, a mladić je vikao da ih napadaju i da je medved odvukao devojku. Rekao nam je da je medved zgrabio devojku za nogu i u jednom trenutku nije video šta joj je uradio bacio ga 120 metara u dolinu – rekli su nadležni.

Dolaskom na mesto tragedije, gorski spasioci su se spustili 120 metara u dolinu, ali je devojka već bila mrtva. Međutim, medved je još uvek bio blizu , nešto što je otežavalo misiju izvlačenja tela. Životinja je nekoliko puta skočila da nasrne na spasioce, zbog čega je doneta odluka da se zbog bezbednosti prisutnih ustreli.

To je bila prava opasnost i za gorske spasioce. Medved se nalazio na 10 metara od plena i hteo je da napadne spasioce. Medveda su upucali odgovorni i moglo je da se priđe telu – rekli su nadležni.
Nismo se suočili sa tako ozbiljnom situacijom u poslednjih 10-15 godina. Verujemo da je medved bio besan jer obično ne napada ovako, bez razloga, to nije bio medved sa mladuncima, to je bio mlađi medved – rekli su spasioci. Kurir.rs/observatornews

Share this content:

You May Have Missed