Karl Lagerfeld je svo bogatstvo ostavio svojoj mački: Evo kako ona sada živi

Karl Lagerfeld je svo bogatstvo ostavio svojoj mački: Evo kako ona sada živi

Lagerfeld je često isticao svoju ljubav prema mački Choupette (Šapet), govoreći kako ona živi poput princeze i da bi je, da je moguće, čak i oženio

Jedan od najpoznatijih dizajnera svih vremena, Karl Lagerfeld, preminuo je u februaru 2019. godine nakon borbe s rakom pankreasa. Lagerfeld je tokom svoje karijere bio poznat po svojoj ekscentričnosti, ali je svoju najveću kontroverzu priredio nakon smrti kada je svijet šokirao odlukom da svoje bogatstvo ostavi nikome drugom nego svojoj mački.

Lagerfeld je često isticao svoju ljubav prema mački Choupette (Šapet), govoreći kako ona živi poput princeze i da bi je, da je moguće, čak i oženio. “Još ne postoji mogućnost braka između ljudskih bića i životinja… Nikada nisam mislio da ću se ovako zaljubiti u mačku,” izjavio je jednom prilikom Lagerfeld.

Nakon njegove smrti, mnogi su se raspitivali o sudbini Choupette, nudeći da je udome. Međutim, brzo se saznalo da ona živi s jednom od svojih dadilja, okružena pažnjom i ljubavlju, te joj ništa ne nedostaje.

Choupette je rođena 15. augusta 2011. godine, a kod Lagerfelda je došla igrom slučaja. Naime, model Baptiste Giabiconi dobio je mačku na poklon za svoj rođendan, a prilikom posjete roditeljima u Parizu zamolio je Lagerfelda da je pričuva. Iako se Lagerfeld prvobitno protivio, na kraju je pristao i ubrzo se toliko vezao za Choupette da je postala njegovo “sunce”.

Choupette je naslijedila 13 miliona dolara, a njen luksuzni život uključuje tjelohranitelja, ličnog kuhara, dvije sobarice i menadžere za društvene mreže. Večera često uključuje kavijar, dimljeni losos i kraljevske rakove, a putuje privatnim avionom. Ima i svoje verificirane naloge na društvenim mrežama, što joj je donijelo nadimak “najrazmaženije mačke na svijetu”. Također, ima redovan manikir i sopstveni iPad.

U aprilu 2023. godine, Šapet se pojavila u časopisu Vogue u naručju Naomi Campbell kao posveta Lagerfeldu, a bila je pozvana i na prošlogodišnju Met Galu. Družila se čak i sa Kim Kardashian, iako je isprva frktala na nju, prenosi Mondo.rs. Izvor: Oslobođenje

Share this content:

You May Have Missed