Zašto je majka ostavila djecu od dvije i četiri godine samu u kući? “Riječ je o samohranoj majci koja je morala raditi”

Zašto je majka ostavila djecu od dvije i četiri godine samu u kući? “Riječ je o samohranoj majci koja je morala raditi”

U prošlu subotu, 13. jula, stanovnici sarajevskog naselja Grbavica ostali su šokirani kada su vidjeli dvogodišnje dijete kako hoda po otvorenom prozoru. Vatrogasci su brzo reagovali i spasili dijete.

O dvogodišnjem dječaku se brinula 4-godišnja sestra, a majka M.T. je istu noć uhapšena zbog krivičnog djela Zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika. Sutradan je puštena na slobodu.

Upravo se čita: Nova uredba Vlade FBiH: Hoće li poslodavci isplatiti pomoć radnicima? Odobreno dodatnih 2.768 KM Sada je poznato i zašto je majka ostavila djecu samu u kući.

Kako su iz Kantonalnog centra za socijalni rad rekli za Klix, riječ je o “samohranoj majci koja je morala raditi”. Služba socijalne zaštite općine Novo Sarajevo, koja djeluje u okviru ovog centra, otvorila je predmet zaštite maloljetne djece.

Otvoren je na osnovu službenih zabilješki policije i dežurnog socijalnog radnika koji je tokom intervencije u večernjim satima zbrinuo maloljetnu djecu.

Upravo se čita: Radnici na asfaltiranju suočeni s ekstremnim vrućinama: Pod čizmama i do 200 stepeni

“Da bi detaljnije govorili o ovom slučaju, potrebno je provesti niz radnji usmjerenih na utvrđivanje elemenata koji upućuju na prisustvo osnova za pokretanje postupka za izricanje mjera porodično-pravne zaštite ili pokretanje postupaka pred sudom za oduzimanje prava roditelja da živi sa djecom ili oduzimanje roditeljskog staranja”, navodi se u odgovoru. bh-index.com

Share this content:

You May Have Missed