OTVORITE VRATA ORMARA KAD JE VRUĆINA I BIĆETE ŠOKIRANI: Kad vidite koliko je FANTASTIČNA STVAR, radićete to celog leta

OTVORITE VRATA ORMARA KAD JE VRUĆINA I BIĆETE ŠOKIRANI: Kad vidite koliko je FANTASTIČNA STVAR, radićete to celog leta

U letnje doba godine, kada je vruće po ceo dan i celu noć i praktično nema predaha, nije nezamislivo da su ujutru kada ustanemo, svi prozori širom otvoreni kako bismo se dobro provetrili i izbacili zagušljivi noćni vazduh iz stana.

U isto vreme možete da otvorite i vrata ormara. Kada ujutru provetrite sobu, najbolje je da odmah otvorite sva vrata ormara, piše Fenix.

Zašto otvarati vrata ormara kad je vruće?

Otvaranje vrata poboljšava cirkulaciju vazduha i omogućuje izlazak toplote. Osim toga, ormari, komode i fioke mogu da funkcionišu kao vrsta grejača. Velika šuplja tela ih apsorbuju u danima s visokim temperaturama i mogu da ih čuvaju.

Ako ujutru otvorite vrata ormara da provetrite, učinak grejanja nestaje. Osim trika s otvaranjem vrata ormarića kad je vruće, postoji još nekoliko metoda.

Pričekajte s provetravanjem

Potrošački centar Severne Rajne-Vestfalije savetuje da provetravate samo dok vazduh van stana ne postane topliji od stvarne sobne temperature.

Takođe se preporučuje duže provetravanje noću kako bi se sav topao dnevni vazduh izbacio napolje. Takođe bi moglo imati smisla ako živite na više spratova da otvorite prozore i vrata na svakom spratu u isto vreme kako biste iskoristili efekt dimnjaka u stanu. Takođe bi trebalo da pokušate da ne puštate toplotu u svoja četiri zida.

Pomaže spoljna zaštita od sunca ispred prozora: na primer, roletnama ili rešetkama. (Kurir.rs/ L. S.)

Share this content:

You May Have Missed