DIJETE (7) PREMINULO NAKON OPERACIJE KRAJNIKA Tragedija! Istraga o smrti je u toku, policija na nogama

DIJETE (7) PREMINULO NAKON OPERACIJE KRAJNIKA Tragedija! Istraga o smrti je u toku, policija na nogama

U KB Sveti Duh u Zagrebu preminulo je sedmogodišnje dete nedelju dana nakon operacije krajnika, potvrdio je direktor bolnice dr Igor Alfirević. Iz bolnice je saopšteno da je dete preminulo juče u ranim jutarnjim satima.

Nažalost, tačna je informacija da je u prostoru Reanimacije Objedinjenog hitnog bolničkog prijema Kliničke bolnice “Sveti Duh”, u četvrtak, 25.7.2024, nakon sprovedene reanimacije, preminulo dete. Dete je, sedam dana posle operacije krajnika na Klinici za otorinolaringologiju i hirurgiju glave i vrata KBSD i šest dana po otpustu iz bolnice, kolima Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije-ispostava Zaprešić, u ranim jutarnjim satima dovezeno bez vitalnih funkcija – odgovorili su iz KB Sveti Duh za 24 sata.

Bolnica je odmah obavestila Ministarstvo zdravstva, kao i II Policijsku stanicu Zagreb – Črnomerec, i pokrenula postupak unutrašnjeg nadzora, kako bi bile ispitane sve okolnosti slučaja, a zaposlenima u bolnici koji su bili uključeni u proces lečenja deteta koje je preminulo pružila hitnu psihološku pomoć.

Telo je prevezeno na Zavod za sudsko-medicinsku obdukciju Medicinskog fakulteta u Zagrebu, kako bi bio utvrđen tačan uzrok smrti. Istraga o smrti deteta je u toku.

Ministar zdravstva Vili Beroš kratko je potvrdio da je u toku unutrašnji nadzo u bolnici Sveti Duh u kojoj je preminuo sedmogodišnji dečak, sedam dana nakon operacije krajnika u istoj medicinskoj ustanovi.

Nakon toga ćemo odlučiti treba li slati zdravstvenu inspekciju – rekao je Beroš. (24 sata.hr)

Share this content:

You May Have Missed